Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys

Aanstaande zaterdag speelt De Treffers op het eigen sportpark Zuid tegen Rijnsburgse Boys. De geelzwarten uit de Bollenstreek staan op de achtste plaats op de ranglijst. De Treffers is na de nederlaag tegen Jong Vitesse opnieuw een plek gezakt en bezetten de twaalfde plek op de ranglijst. Het gat naar het linkerrijtje is momenteel met vier punten even groot als het gat naar de gevarenzone. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop zullen dan ook uitwijzen of de blik omhoog of omlaag gericht moet worden.  

Mindere series voor De Treffers en Rijnsburgse Boys 

De Treffers verloor afgelopen zondag voor de derde keer op rij, tevens kwamen de rood-zwarten niet tot scoren in deze wedstrijden. Het is dus duidelijk dat de rood-zwarten even in een mindere fase zit. Hard werken kan de ploeg van Anton Janssen niet ontzegd worden en is het dan ook te hopen dat dit snel weer wordt uitbetaald in een positief resultaat. Rijnsburgse Boys zit wat dat betreft een beetje in hetzelfde schuitje. De eerste zeven wedstrijden leverde vijf overwinningen op voor de Rijnsburgers maar in de zes hierna kwam er maar één overwinning bij. De laatste drie wedstrijden wist de ploeg van Wilfred van Leeuwen ook niet te winnen en ook deze ploeg lijkt dus even te worstelen met hun vorm. 

Doelpuntrijke wedstrijden van Rijnsburgse Boys 

De wedstrijden van Rijnsburgse Boys lijken dit seizoen een garantie voor veel goals te zijn. In negen van de dertien wedstrijden vielen er namelijk in totaal minimaal vier goals. Enkele opmerkelijke uitslagen zijn de overwinningen op respectievelijk Jong Vitesse en Barendrecht met 4-3 en 5-4 in eigen huis. Op bezoek bij AFC werd er met liefst 6-2 verloren. Afgelopen weekeinde was er aan goals wederom geen gebrek bij Rijnsburgse Boys. Na een 2-0 voorsprong tegen Scheveningen werd er uiteindelijk met 2-2 gelijk gespeeld. Met enkele net genoemde ‘korfbaluitslagen’ zal men het ook niet verbazen dat Rijnsburgse Boys van alle clubs in het linkerrijtje de meeste tegengoals heeft: 30 in totaal. Slechts vijf ploegen hebben nog vaker de bal uit het verkeerde net moeten vissen. Deze cijfers komen echter niet helemaal uit de lucht vallen. Vorig seizoen hadden de geel-zwarten ondanks een vijfde plaats op de ranglijst zelfs een negatief doelsaldo. Dit is dit seizoen weliswaar niet het geval, het doelsaldo is op dit moment namelijk +1, maar staat het als een paal boven water dat de Rijnsburgers veel tegendoelpunten krijgen. Vanwege de vrij constante positie in de subtop zullen hier natuurlijk ook veel goals tegenover moeten staan. Dat is dan ook zo, Joel Tillema scoorde dit seizoen al zeven keer en Frank Tervoert kwam al tot zes goals.  

Kan De Treffers zich herpakken? 

De vraag die dan meteen opkomt is of Rijnsburgse Boys vanwege de hoeveelheid tegengoals de aangewezen tegenstander is voor De Treffers om zich te herpakken. Zoals bekend gaat het scoren de rood-zwarten de laatste weken wat moeizamer af en daarom lijkt deze wedstrijd weleens als geroepen te kunnen komen. Hiermee zou de ploeg van Anton Janssen zich meteen revancheren voor twee nederlagen vorig seizoen. Op het eigen sportpark Zuid wonnen de Bollenstreekbewoners met 3-1 en op bezoek in Rijnsburg zegevierde de thuisploeg met 2-0. 

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Laurens Gerrets. Hij floot dit seizoen één keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie waarin hij vijf gele kaarten gaf. De meeste wedstrijden leidde Gerrets dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie (lees: Eerste Divisie), in acht wedstrijden deelde hij 36 gele en vijf rode (waarvan vier directe) kaarten uit.  

Een overwinning zou een flinke opsteker betekenen, tot zaterdag!