Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys: De ploeg in vorm komt op bezoek

De Treffers speelt zaterdag 16 april een thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. De geel-zwarten zijn op dit moment het best in vorm van iedereen in Jack’s League. De ploeg van Henk Wisman behaalde zestien punten uit de laatste zes wedstrijden en scoorde zeventien keer. Eerder dit seizoen verloor De Treffers op sportpark De Middelmors met 4-1 tegen Rijnsburgse Boys. Enkele weken voor die nederlaag wonnen de rood-zwarten na een spannende bekerwedstrijd na het namen van penalty’s van ‘de Uien’. Wat wordt het zaterdag? Veel plezier bij de wedstrijd!

Slecht uit de winterstop

De uitwedstrijd van De Treffers bij Rijnsburgse Boys was de laatste wedstrijd voor de (vroege) winterstop. Rijnsburgse Boys kwam vervolgens zwak uit de winterse onderbreking en won vier keer op rij niet. Tegen Kozakken Boys werd één puntje gehaald, maar wedstrijden tegen Scheveningen, Jong Volendam en Excelsior Maassluis gingen allemaal verloren.  Inmiddels heeft trainer Henk Wisman zijn ploeg weer op de rit. Rijnsburgse Boys won recent nog met 1-3 van koploper Katwijk en was met 5-0 te sterk voor HHC Hardenberg. Afgelopen weekend werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen Noordwijk.

Oplossing voor defensieve problemen

Al jarenlang behoort Rijnsburgse Boys tot de productiefste ploegen van de competitie. Dit seizoen scoorden ze tot dusverre 48 keer in 24 wedstrijden. Alleen koploper Katwijk scoorde vaker (49 keer). De defensie is echter ook al enkele jaren een zorgenkindje en mede daardoor heeft Rijnsburgse Boys zich sinds de invoering van de Tweede Divisie nooit echt kunnen mengen in de titelstrijd. De slechte serie na de winterstop zorgde ervoor dat verdediger Masies Artien werd geslachtofferd. Sindsdien staat aanvoerder, en van origine middenvelder, Bram Ros centraal achterin geposteerd en plots begon de goede serie van de Rijnsburgers. Het lijkt erop dat Rijnsburgse Boys eindelijk meer defensieve zekerheid heeft ingebouwd. Met dit in het achterhoofd behoort een top 3 klassering op het hoogte amateurniveau, wat het laatst lukte in 2012, serieus tot de mogelijkheden dit seizoen.

Blikvangers

Statistieken wijzen uit dat ook de terugkeer van Wesley Zonneveld onder de lat enorm belangrijk is voor ‘de Uien’. Zonneveld speelde dertien wedstrijden en in deze wedstrijden veroverde Rijnsburgse Boys 28 punten. Met tweede keeper Michael Bekkers onder de lat veroverde de ploeg van Henk Wisman slechts elf punten in elf wedstrijden. Hoewel Bekkers dus minder wedstrijden speelde dan Zonneveld, kreeg hij beduidend meer tegentreffers om de spreekwoordelijke oren (19) dan Zonneveld (12). Aanvallend gezien is Jeroen Spruijt de grote blikvanger van Rijnsburgse Boys. De aanvallende middenvelder scoorde al dertien keer en stelde tevens negen keer een ploeggenoot in staat om te scoren. Van alle spelers in Jack’s League is Spruijt het vaakst betrokken bij een doelpunt. De laatste weken laat ook Delano Asante telkens zijn waarde zien voor de Rijnsburgers. In de laatste vijf wedstrijden scoorde hij vier keer. De vleugelaanvaller is veroordeeld tot invalbeurten en heeft Furghill Zeldenrust (zes goals) voor zich staan in de pikorde. Voor zijn vier doelpunten in de laatste vijf wedstrijden had Asante slechts 67 speelminuten nodig.

De Treffers en Rijnsburgse Boys speelden tot dusverre negen keer tegen elkaar. Zes keer won Rijnsburgse Boys en drie keer won De Treffers. Als competitiegenoten zijn de cijfers nog meer in het voordeel van de Uien, met zes overwinningen tegen één.