Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – QUICK BOYS

Dit weekend staat de eerste officiële thuiswedstrijd van 2020 op het programma. Promovendus Quick Boys is de tegenstander en deze blauw-witten staan op de dertiende plaats op de ranglijst. Eerder dit seizoen won De Treffers met 2-0 op sportpark Nieuw Zuid door twee goals van Lowie van Zundert en dit kunstje zullen de rood-zwarten op het eigen sportpark Zuid willen herhalen. Bij winst van De Treffers stijgt de ploeg van trainer Jan de Jonge in ieder geval één plaats op de ranglijst en Quick Boys neemt meer afstand van de onderste plekken als de drie punten richting Katwijk gaan.

Goede hervatting

De Treffers en Quick Boys kunnen beide tevreden terug kijken op de hervatting van de competitie. Ons vlaggenschip speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij regerend kampioen AFC. De late gelijkmaker van de Amsterdammers was zuur en de mogelijkheden waren er om de wedstrijd in het voordeel van De Treffers te beslissen, maar de uitslag was uiteindelijk wel terecht. Quick Boys won in eigen huis van GVVV. De doelpunten kwamen op naam van Tommy Bekooij en Sabir Achefay en hiermee verliet de ploeg van trainer Edwin Grünholz de plaats die aan het einde van het seizoen leidt tot play-offs wedstrijden.

(Aanvallende) versterkingen

Voor de winterstop voetbalden de blauw-witten slechts zestien punten bij elkaar en werd er ook slechts zestien keer gescoord. Enkel TEC scoorde nog minder voor de winterstop en logischerwijs waren dit alarmerende cijfers in Katwijk-Zuid. Sinds negen seizoenen komt Quick Boys weer uit op het hoogste amateurniveau en om dit verblijf langer te laten zijn dan één seizoen zijn er in de winterstop versterkingen gehaald. Spits Olaf van der Sande kwam over van Spakenburg, aanvaller Sabir Achefay verwisselde Noordwijk voor Quick Boys en ook de transfervrije middenvelder en ex-prof Kevin Jansen sloot aan bij de blauw-witten. Door de overwinning van afgelopen weekend en het feit dat Achefay zijn eerste goal in Katwijkse dienst maakte zal er bij Quick Boys meteen met meer vertrouwen naar de rest van het seizoen worden gekeken.

Angstgegner?

Zoals al vermeld won De Treffers de eerste ontmoeting met Quick Boys dit seizoen. In 1991 werden de twee enige andere onderlinge wedstrijden afgewerkt en hierin wonnen de rood-zwarten ook twee keer. Op basis van drie wedstrijden is het wellicht te vroeg om De Treffers een angstgegner van Quick Boys te noemen maar dat De Treffers betere herinneringen bewaard aan Quick Boys dan andersom is duidelijk. Waar De Treffers geen goede herinneringen aan heeft is Tommy Bekooij. Hij was, als speler van VVSB, vier keer te gast op sportpark Zuid en hierin won De Treffers slechts één keer. Bekooij scoorde in zijn vier wedstrijden op bezoek bij de rood-zwarten tevens twee keer. Dit seizoen is hij topscorer van Quick Boys met negen doelpunten.

De scheidsrechter van aanstaande zaterdag is Robin Hensgens. Dit seizoen leidde hij vier keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie en hierin deelde hij negen gele en één (directe rode kaart uit). Hensgens kwam het meest in actie in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen. In tien wedstrijden deelde hij hier 28 gele kaarten uit.

Wint De Treffers zijn eerste thuiswedstrijd van 2020 en dit decennium? Tot zaterdag!