Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Ernst van Nispen behaalt KNVB-diploma Hoofd Opleiding-A

Ernst van Nispen (foto onder), Hoofd Opleiding van De Treffers, heeft maandagavond 13 januari 2020 in het bondsbureau van de KNVB in Zeist het diploma Hoofd Opleiding-A ontvangen. Hij heeft de KNVB opleiding van anderhalf jaar, met goed gevolg voltooid.

Een mijlpaal voor De Treffers en de opleiding. Het is het hoogste diploma op amateurniveau. In Nederland bezitten nu 30 mensen het HO A diploma. De opleiding duurde anderhalf jaar en bestond uit twee delen, namelijk een cursus- en een ervaringsgedeelte. Het cursusgedeelte bestond uit twaalf cursusbijeenkomsten, die plaatsvonden op en bij de diverse amateurclubs (zoals GVVV, Rijnsburgse Boys, Be Quick Groningen, Urk en natuurlijk bij De Treffers) van de cursisten in de avonduren.

Ervaringsgedeelte

Het ervaringsgedeelte bestond uit twee delen. Het eerste deel uit het uitvoeren van opdrachten in het dagelijks functioneren als HO binnen de eigen vereniging. Het tweede deel uit het voorbereiden, geven en afronden van een KNVB-basismodule (niveau 1) aan het startend jeugdvoetbalkader binnen de eigen vereniging.

Het diploma HO-A is een belangrijke certificering vereiste van het Kwaliteit- & Performance Programma van de KNVB. De Treffers is sinds 2016 een erkende Regionale Jeugd Opleiding. In het huidige seizoen 2019-2020 staat de nieuwe verplichte audit gepland.

Proeven van bekwaamheid

Om de opleiding succesvol af te ronden moet een aantal Proeven van Bekwaamheid (PvB) met goed gevolg afgelegd worden. De volgende kerntaken van een Hoofd Opleiding komen terug in deze PvB’s:

• Zet het jeugdvoetbalbeleid op
• Voert het jeugdvoetbalbeleid uit
• Ontwikkelt het jeugdvoetbalbeleid

De opleiding werd afgesloten met drie Proeven van Bekwaamheid (PvB). Het diploma Hoofd Opleiding A geeft Ernst van Nispen het recht om uit naam van de KNVB (inclusief certificering) de basismodule Jeugdvoetbaltrainer/coach (JVTC) te geven binnen de vereniging aan het eigen jeugdvoetbalkader. In de tweede helft van het seizoen 2018-2019 heeft Ernst van Nispen aan zeventien jeugdtrainers de Jeugdvoetbaltrainer-coach (JVTC) gegeven. De diplomering hiervan heeft al plaatsgevonden.