Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Quick Boys

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Seizoen 2023/2024 staat voor de deur. In de eerste speelronde speelt De Treffers een thuiswedstrijd tegen Quick Boys. Vorig seizoen deden beide ploegen lang bovenin mee. Onze rood-zwarte brigade onder leiding van hoofdtrainer Leeroy Echteld eindigde uiteindelijk als 5de. Quick Boys werd 6e op de eindrangschikking. Een goed begin is het halve werk en dus zullen beide ploegen vol voor de overwinning gaan, om vanaf de start van de competitie weer bovenin mee te draaien. 

Terugblik

Quick Boys speelde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zeven oefenwedstrijden. Van derde divisionisten GVV Unitas (2-0) en Eemdijk (2-4) werd gewonnen.  Daarentegen leverde vier wedstrijden een nederlaag op. Jong Feyenoord (1-3) en De Graafschap (2-3) waren te sterk voor de blauw-witte narren maar dit was verrassend genoeg ook het geval voor Rijnvogels (derde divisie, 3-2)  en Achilles Veen (vierde divisie, 0-1)  De oefencampagne werd afgelopen maandag 14 augustus afgesloten met een wedstrijd tegen Excelsior. Met een 1-1 gelijkspel tegen de Eredivisonist zal Quick Boys nog het nodige vertrouwen hebben getankt voor het nieuwe seizoen. De Treffers won vorige week de laatste oefenwedstrijden. Derdedivisionist OJC Rosmalen werd (met een mix van O21 en de eerste selectie) met 2-1 verslagen. In de laatste test werd er afgelopen zaterdag een 4-2 overwinning geboekt op Jong NEC. 

Transfers

Quick Boys heeft in de zomer 10 nieuwe aanwinsten verwelkomd op sportpark Nieuw Zuid. De meest in het oog springende namen zijn verdediger / middenvelder Guus Offerhaus en de aanvaller Jerrel Hak en Jordi Blom. Alle drie deze spelers kwamen vorig seizoen ook al uit in de Tweede Divisie. Offerhaus heeft de overstap gemaakt van Koninklijke HFC en Jerrel Hak speelde vorig seizoen nog bij Jong Sparta. Blom droeg vorig seizoen het shirt van Jong FC Volendam. Een andere nieuwe naam bij Quick Boys is die van trainer Thomas Duivenvoorden. Plaatsgenoot Rijnvogels werd in 2022 kampioen in de vierde divisie onder zijn leiding en als promovendus eindigde de Katwijkers vorig seizoen op de vierde plaats in de Derde Divisie. De speler die naar alle waarschijnlijkheid het meest gemist zal worden bij Quick Boys is Youssef El Kachati. De spits werd vorig seizoen topscorer van de Tweede Divisie met 24 goals en is vertrokken naar Telstar. 

De Treffers zag vaste krachten Robin Janssen en Brian Campman in de zomer wegvallen. Hun vertrek is opgevangen met de ervaren Guus Joppen en Youri Loen. Tevens heeft trainer Leeroy Echteld dankzij de komst van spits Tim Waterink voorin genoeg te kiezen.

Onderlinge resultaten

Vorig seizoen won De Treffers twee keer van Quick Boys. Eind november 2022 wonnen de rood-zwarten met 2-1. Gavin Vlijter scoorde de 1-0, slechts twee minuten nadat Jordy Thomassen een penalty had gemist. De wedstrijd kende een hectische slotfase. In de 89e minuut leek Kevin Toppenberg de wedstrijd in het slot te gooien, maar Youssef el Kachati scoorde in de 93e minuut nog de aansluitingstreffer. Die kwam wel te laat en dus bleef het 2-1.. In de uitwedstrijd op sportpark Nieuw Zuid van Quick Boys trok De Treffers met 0-2 aan het langste eind. Brian Campman en Coen Maertzdorf waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van Leeroy Echteld. In acht onderlinge wedstrijden tussen De Treffers en Quick Boys won ons vlaggenschip zes keer. Twee keer waren de kustbewoners de betere.