Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Valse start voor De Treffers

SPORTPARK ZUID – De Treffers heeft de eerste competitiewedstrijd verloren met 3-1 van Quick Boys. Vooral de eerste helft was het dramatisch slecht. Leeroy Echteld moet begrepen hebben, dat hij met een verkeerde opstelling begonnen was, want direct na rust voerde hij maar liefst vier wissels door. Dat leek aanvankelijk te helpen, maar uiteindelijk kregen de roodzwarten toch het deksel op de neus.

En het begon nog niet eens zo slecht. Na vijf minuten kopte Jordy Thomassen de bal door op Oussama Bouyaghlafen, die hem voor het inschieten leek te hebben. Via een tegenstander werd het alsnog slechts een hoekschop. In een volgende vloeiende combinatie pegelde Ricardo Ippel ternauwernood over de lat. Maar daarna was het snel gedaan met de thuisclub. Veelvuldig balverlies en te slap inkomen in de duels zorgden ervoor, dat Quick Boys steeds gevaarlijker werd. Een eerste waarschuwing was er al na een kwartier, toen de Katwijkers over links via Levi van Duijn een snelle counter uitvoerden. Vervolgens was Ravelino Junte tot tweemaal toe de gevaarlijkste opkomende man. Vooralsnog kon Niels Kornelis redding brengen. Na 25 minuten ging het dan toch fout. Thomassen kreeg de bal niet onder controle en Quick wist zeer efficiënt opnieuw Junte te vinden, die nu wel profiteerde: 0-1. Quick Boys had het heft nu volledig in handen. Dat was niet alleen de kracht van de tegenstander, het was vooral ook het weifelende spel van de thuisclub, dat de krachtsverhoudingen tekende. En dat leverde vier minuten voor rust de 0-2 op, toen de tegenstander ongehinderd kon opstomen om de bal terug te leggen op Sem van Duijn, die daar wel raad mee wist.

Direct in de tweede helft zoals vermeld een aanzienlijk gewijzigd Treffersteam. Het leek nog even niets op te leveren, want Van Duijn was wel erg dicht bij de 0-3. Maar in de 55eminuut kwam toch de aansluiting tot stand. Rick Wouters slingerde de bal voor doel, waar Tim Waterink zijn kopsterkte bewees. Drie minuten later leek De Treffers zelfs weer op gelijke hoogte te komen. Een voorzet werd nu door een speler van Quick Boys in eigen doel gekopt, maar scheidsrechter Te Kloeze zou een overtreding geconstateerd hebben. Buitenspel? Dat kon niet, want de dader stond op eigen helft….. Het heeft echter weinig zin om over deze evt. misser van het arbitrale trio te jammeren, want er stonden deze middag te veel missers van De Treffers tegenover. Even later werd overigens ook een doelpunt van Quick Boys wegens buitenspel afgekeurd. De tweede helft gaf wel een beter spelend Treffers te zien met meer overtuigingskracht. Willem den Dekker, die eigenlijk altijd in de basis thuis hoort, buffelde als vanouds, Gavin Vlijter stichtte met zijn snelheid voortdurend gevaar, Coen Maertzdorf wist iedere keer weer de bal handig af te schermen. Maar het was allemaal tevergeefs, toen in de 77e minuut opnieuw balverlies werd geleden en Nick Broekhuizen de 1-3 kon binnen schieten. Daarna zat het niet mee met een schot van Vlijter voorlangs en een kopbal van Maertzdorf op de lat. En jammer was het ook, dat Waterink eerder het veld geblesseerd had moeten verlaten. Hopelijk valt de blessure mee. Hoe dan ook, de competitie is slecht gestart door De Treffers en het zal de komende wedstrijd beslist anders moeten!