Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Quick Boys

De Treffers ontvangt zaterdag Quick Boys. De Katwijkers verzamelden net als De Treffers 27 punten uit negentien wedstrijden. Omdat ‘de Narren’ een beter doelsaldo hebben, staan ze een plek hoger op de ranglijst dan de ploeg van trainer François Gesthuizen. Eerder dit seizoen ontliepen De Treffers en Quick Boys elkaar weinig. Op sportpark Nieuw-Zuid won De Treffers met 0-1 door een doelpunt van Gavin Vlijter. Kunnen de rood-zwarten dit kunstje zaterdag herhalen?

Vorm

De Treffers steekt op dit moment niet in een beste vorm. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts één punt gehaald en daardoor is ons vlaggenschip afgezakt van de subtop naar de hele brede middenmoot. Quick Boys doet het beter met zes punten uit vijf wedstrijden. Met name de laatste drie wedstrijden zullen de ploeg van Edwin Grunholz vertrouwen geven, aangezien er gelijk werd gespeeld tegen AFC en aartsrivaal Katwijk (beide 2-2). In de laatste wedstrijd voor de aanstaande krachtmeting met De Treffers won Quick Boys op eigen veld met 3-1 van Excelsior Maassluis. In de midweekse speelronde van afgelopen week stond er voor Quick Boys een wedstrijd met ASWH gepland, maar deze ging niet door op verzoek van de Katwijkers.

Op schot

In de laatste vijf wedstrijden scoorde Quick Boys acht keer. Voornamelijk de laatste drie wedstrijden is Quick Boys behoorlijk op schot, aangezien de blauw-witten in deze wedstrijden zeven keer scoorden. Enkel Jong Volendam, AFC en Spakenburg scoorden in de laatste vijf wedstrijden vaker dan Quick Boys. Juist aan het maken van doelpunten schort het de laatste weken bij De Treffers, maar wat dat betreft bieden de huidige statistieken van Quick Boys houvast. In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen had Quick Boys namelijk te kampen met een doelpuntendroogte en werd er slechts twee keer gescoord. Voor De Treffers is het dus te hopen dat het kwartje ook snel weer de goede kant op valt.

Blikvangers

Middenvelder Nick Runderkamp scoorde tot dusverre zeven keer dit seizoen. Tegen zowel Katwijk als Excelsior Maassluis pikte hij, van grote afstand, een doelpunt mee. Darren Maatsen scoorde ook zeven keer. Wanneer er gekeken wordt naar het aantal speelminuten dat een speler nodig heeft voor een doelpunt, is Youssef el Kachati de topscorer van Quick Boys. Deze aanvaller streek in de winterstop neer op sportpark Nieuw Zuid en bewees al zijn waarde met twee doelpunten in vijf wedstrijden. Eerder scoorde El Kachati voor Jong Sparta al dertien keer in 34 wedstrijden in de Tweede Divisie. El Kachati heeft Tommy Bekooij verdreven uit de basisopstelling, maar dat betekent dus Quick Boys ook nog een gerenommeerde topscorer op de bank zitten. Dit seizoen scoorde hij drie keer, maar in totaal heeft hij 63 doelpunten achter zijn naam staan in 145 Tweede Divisie wedstrijden.

De Treffers kan een overwinning goed gebruiken om de mindere serie een halt toe te roepen. Graag tot zaterdag op Zuid!