De Treffers laat zich weer kaas van het brood eten

Passes, die niet aankomen. Ballen, die van de voet springen. Balverlies. Mislukte combinaties. Te vaak voorkomende verschijnselen in de wedstrijd tegen het toch bepaald niet imponerende Noordwijk. Met als gevolg een 0-2 nederlaag en een verdere daling op de ranglijst.

En het begin was nog wel zo veelbelovend. Binnen tien minuten drie geweldige mogelijkheden om de score te openen. Een voorzet van rechts, waarbij Gavin Vlijter kwam inlopen, maar vervolgens op een tegenstander schoot. Een voorzet van Leroy George, waaruit Teije ten Den kopte, maar rechtstreeks in handen van doelman Lars Jansen. Een combinatie door het midden tussen Campman en opnieuw Vlijter, waarbij laatstgenoemde eveneens op doelman Jansen stuitte. Maar daarmee was de koek toch wel voor een groot deel op. Noordwijk werd minstens zo gevaarlijk met een Roshanali als nummer 10, die zich nadrukkelijk roerde met een schot over de lat en een schot, dat door Niels Kornelis maar net tot hoekschop werd verwerkt. De Treffers stelde daar aanvallend te weinig tegenover. Een sporadische actie van Teije ten Den, maar zijn uiteindelijke schuiver was te zacht en daardoor kon de bal door doelman Jansen uit de hoek worden getikt.

De tweede helft begon Noordwijk dreigend. Kon een lob vanaf halfveld door een hard teruglopende Niels Kornelis nog onder de lat worden uitgetikt, in de 48e minuut was ook hij kansloos, toen Sander Bosma uit een voorzet van Nick van Staveren de bal in doel werkte: 0-1. Er leek nog geen man overboord met nog veertig minuten op de klok. Gavin Vlijterkwam met zijn snelheid op rechts door en leverde een puike voorzet af, maar in de rebound kreeg George de bal er maar niet in. Het spelpeil van de roodzwarten zakte zienderogen en een tweede tegendoelpunt leek steeds waarschijnlijker. Na een klein kwartier in de tweede helft ontsnapte De Treffers daar dan ook nog aan. Het was het begin van een fase, waarin de thuisclub weer wat meer van zich liet zien. Een schot van George over doel, een vrije trap van Campman op de kruising en een omhaal van Ten Den in handen van doelman Jansen. Het zat de Groesbekers op dat moment ook bepaald niet mee. Toen scheidsrechter Sander de Brito Roque – zijn naam was fraaier dan zijn fluiten – in de 75e minuut ook nog eens vrij gemakkelijk een penalty aan de gasten uit Noordwijk toekende vanwege een ongelukkige handsbal, was het gedaan met de wedstrijd. Nick van Staveren liet dit buitenkansje niet onbenut en maakte er 0-2 van. Ondanks verwoede pogingen werd De Treffers niet meer echt gevaarlijk. Jammer, dat het opnieuw zo ging. En eigenlijk ook onbegrijpelijk. Wat in het begin van het seizoen nog zo lukte, moet nu met dezelfde groep toch ook kunnen? Zaterdag in de volgende wedstrijd thuis tegen Quick Boys de kans op eerherstel.