Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Noordwijk

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen vv Noordwijk. Voor De Treffers telt alleen een overwinning om in het spoor van de koploper te blijven. Tegenstander Noordwijk heeft ook nog punten nodig, want deze ploeg is nog niet helemaal zeker van handhaving. Eerder dit seizoen werd het 2-2 in de onderlinge wedstrijd in Noordwijk. Komt er dit keer wel een winnaar? 

De Treffers

Vorige week won De Treffers knap met 1-3 op bezoek bij Jong Almere City. De beloftenploeg is na Spakenburg en De Treffers de ploeg die de meeste punten behaalde op eigen veld en dus leek het op voorhand een moeilijke opgave. Op het kunstgras in Almere liet de thuisploeg zien over veel voetballend vermogen te beschikken, maar De Treffers was dodelijk effectief en beschikt over een hele goede keeper met Niels Kornelis. Uit de eerste de beste kans schoot Jordy Thomassen de bal prachtig met een volley in de kruising. Vijf minuten daarna kreeg Jong Almere een penalty toebedeeld, maar Niels Kornelis liet zich wederom van zijn beste kant zien. In vijf minuten voor rust ging het vervolgens heel hard. Jong Almere City kwam toch langszij, maar nauwelijks van de schrik van de gelijkmaker bekomen stond het al 1-3. Jordy Thomassen schoot knap raak na doorkoppen van Tim Waterink en Willem den Dekker knalde binnen op aangeven van Gavin Vlijter. De tweede helft was van een minder niveau, maar het belangrijkste is dat de punten mee gingen naar Groesbeek.  

Noordwijk

Noordwijk speelde afgelopen weekend met 2-2 gelijk tegen ADO’20. Dat is niet zo gek, want de ploeg uit de kustplaats is kampioen gelijke spelen van de competitie. Noordwijk deelde in veertien van de 31 wedstrijden de punten met de tegenstander. Zes keer werd er gewonnen en elf keer werd verloren. Door de vele remises van Noordwijk tikt het puntenaantal niet aan, waardoor de rood-witten nog niet verzekerd zijn van handhaving. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Noordwijk een voorsprong van vier punten op de nacompetitieplek. Noordwijk staat ook nog één punt boven Scheveningen, die de laatste “veilige” plek in handen heeft. 

Desalniettemin zal Noordwijk snakken naar het einde van de competitie. In de laatste weken zag men de ploegen onder zich namelijk alleen maar dichterbij komen.  Enkel hekkensluiter FC Lisse haalde na de winterstop minder punten dan Noordwijk. De laatste overwinning van Noordwijk dateert van begin maart, toen er werd gewonnen van diezelfde hekkensluiter.  

Onderlinge resultaten 

De Treffers schoot vorig seizoen een belabberde onderlinge balans tegen Noordwijk vakkundig aan flarden. De eerste vier wedstrijden leverden namelijk allemaal overwinningen op voor de kustbewoners. Vorig seizoen won De Treffers drie keer, waardoor de balans nu bijna gelijk is. Op eigen veld won De Treffers met 1-0 door een goal van Tjeu Langeveld. Tegen het einde van het seizoen werd het 1-2 op bezoek bij Noordwijk. Jordy Thomassen maakte na 2 minuten de openingstreffer en Bryan Sirvania kopte in blessuretijd de winnende 1-2 binnen. Naast de twee competitiewedstrijden schakelden de rood-zwarten ‘Noortuk’ vorig seizoen ook uit in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker door een 3-1 overwinning.   

Blijft De Treffers in het spoor van de koploper? Graag tot zaterdag!