Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Het heilige vuur ontbrak

SPORTPARK ZUID – Het was toch al een rotdag, omdat Joost Klein niet meer mee mocht doen aan het Eurovisiesongfestival. En toen kwam daar de nederlaag van De Treffers nog eens bovenop. Een nederlaag, die de roodzwarten aan zichzelf te wijten hadden. Het was gezapig, het was voorspelbaar en alles leek op een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Totdat vijf minuten voor tijd Jesper de Vré doodvrij mocht inkoppen en voor 0-1 zorgde.

En het begon nog wel zo goed. Voorzitter Theo Jochoms, die Gavin Vlijter huldigde omdat hij zijn honderdste wedstrijd voor De Treffers had gespeeld en die voorspelde, dat Gavin er in zijn 101e nog wel twee zou maken. Maar daar kwam weinig van terecht. Het was al direct spannend voor het doel van Niels Kornelis, maar Emiel Wendt mikte naast. En toen gebeurde er een hele tijd niets. Moeten we de rush van Tim Waterink noemen, die een aanslag ontweek en bij de teruggelegde bal geen medespeler vond? Misschien eerder nog de actie van Lucas Coopmans, die maar ternauwernood onderbroken werd door Tjeu Langeveld. Of de poging van Sem van Oosten, die net voor rust doel miste.

Even leek het na rust wat beter te gaan. Jorn van Hedel kon met een voorzet net niet Willem den Dekker bereiken. En Tim Waterink raakte de bal na aangeven van Gavin Vlijter helemaal verkeerd, waardoor hij pal voor doel toch nog over schoot. Maar daarna zakte het spelpeil weer naar een gezapig tempo. De bal werd wat heen en weer geschoven en geen enkele geslaagde combinatie of verrassende steekpass was er te bewonderen. Invaller Oussama Bouyaghlafen leek zo’n tien minuten voor tijd aanspraak te kunnen maken op een strafschop, maar zijn valpartij werd door scheidsrechter Schaper beoordeeld als een Schwalbe en met een gele kaart bestraft. Geen voorsprong dus voor de thuisclub. Die kwam er wel voor Noordwijk, dat nog een punt nodig had om helemaal veilig te zijn. Met die reeds genoemde kopbal van De Vré. En daarmee kon niet alleen Noordwijk juichen. In Spakenburg kon het kampioensfeest nu ook beginnen. En daarmee was duidelijk, dat de tweede plek op de ranglijst voor De Treffers ook niet meer van bovenaf bedreigd kon worden. De Groesbekers blijven vast gebeiteld als tweede en dat mag ondanks het teleurstellende spel van deze avond toch als een prestatie van formatie over het gehele seizoen beoordeeld worden.

Klik hier voor de samenvatting