Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Noordwijk

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen Noordwijk. Eerder dit seizoen won de ploeg van Leeroy Echteld met 3-1 in de voorronde van de KNVB beker van de rood-witten. Boekt ons rood-zwarte vlaggenschip opnieuw een overwinning tegen de nummer 7 van de competitie? 

Vorm 

Noordwijk verloor de vorige wedstrijd met 1-3 van koploper AFC. Desondanks zijn de rood-witten aan een prima serie bezig. Net zoals De Treffers behaalde Noordwijk uit de laatste vijf wedstrijden tien punten. In deze vijf wedstrijden scoorde de ploeg van Kees Zethof negen keer. Met negentien goals is Noordwijk de minst scorende ploeg van het linkerrijtje, maar de kustbewoners weten de laatste weken dus wel makkelijker het net te vinden dan aan het begin van de competitie. 

Blikvangers

Geboren Noordwijker Emiel Wendt is topscorer en de meest in het oog springende speler van Noordwijk. De boomlange spits scoorde zeven keer. Achter hem staat (letterlijk) Jesper de Vre. De centrale middenvelder scoorde dit seizoen vier keer. Opvallend is dat zowel Wendt als De Vre beide drie keer scoorden met een kopbal.

Eerdere wedstrijden

De gewonnen bekerwedstrijd eerder dit seizoen was de eerste overwinning van De Treffers op Noordwijk. De vier eerdere wedstrijden leverden vier nederlagen op, waarin De Treffers slechts één keer scoorde. In de bekerwedstrijd schoot De Treffers deze slechte statistiek aan flarden. De ploeg van Leeroy Echteld na 54 minuten spelen namelijk al op een 3-0 voorsprong. Toen de al genoemde Emiel Wendt twintig minuten voor tijd de 3-1 scoorde, gingen de bezoekers alles of niets spelen. Dat leverde enkele hachelijke situaties op, maar de overwinning kwam niet in gevaar. 

De Treffers kan met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd van zaterdag. Blijven de rood-zwarten meedoen in de top? Tot zaterdag!