Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Noordwijk

De Treffers speelt dinsdag 20 september in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker tegen Noordwijk. De competitiegenoot uit de kustplaats strandde vorig seizoen in deze tweede kwalificatieronde tegen DVS’33 uit Ermelo. De Treffers had daarentegen een mooi bekeravontuur met een overwinning bij ODIN’59 en een zinderende wedstrijd in eigen huis tegen Rijnsburgse Boys. Uiteindelijk strandde het avontuur met een uitwedstrijd bij sc Heerenveen. Bereikt De Treffers wederom het hoofdtoernooi?

Competitiestart

De Treffers staat na zes wedstrijden fier aan kop in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag werd pas het eerste puntenverlies geleden op bezoek bij regerend kampioen Katwijk. Op het eigen sportpark Zuid is de ploeg van Leeroy Echteld nog zonder puntenverlies. In dit prille seizoen scoorde De Treffers zelfs het meeste in thuiswedstrijden. Dat belooft wat! Noordwijk bezet de tiende plaats en staat daarmee in de middenmoot. Vorig seizoen verrasten de Noordwijkers door in het eerste volledige seizoen sinds de promotie in 2019 op een knappe zevende plaats te eindigen. In dit seizoen presteert de ploeg van Kees Zethof tot dusverre wisselvallig. Overwinningen werden behaald tegen Jong Sparta (3-0) en Koninklijke HFC (1-0) en er werd bijvoorbeeld gelijk gespeeld tegen Katwijk (1-1). Daarentegen verloren de rood-witten op eigen veld van promovendus FC Lisse (1-2). Afgelopen zaterdag was Spakenburg met 1-0 te sterk.

Selectie Noordwijk

De basiself van Noordwijk is vergeleken met vorig seizoen grotendeels intact gebleven. Acht spelers die dit seizoen iedere keer tot de basiself behoren, waren vorig seizoen ook vaste keus van trainer Zethof. De nieuwe namen in de basiself zijn verdediger Jose Barbosa Nhoca, verdediger/middenvelder Hidde van den Ende en aanvaller Sabir Achefay. Zij vervangen Teun Zethof (bank), Thomas Reynaers (vertrokken naar Sparta Nijkerk), en Nick van Staveren (geblesseerd). Het gemis van laatstgenoemde is waarschijnlijk de grootste aderlating. Vorig seizoen miste hij de helft van het seizoen door een blessure, maar werd hij alsnog topscorer. Na zijn rentree scoorde Van Staveren aan de lopende band en de teller stokte op twaalf doelpunten in achttien wedstrijden. In de derde wedstrijd van dit seizoen viel hij al vroeg uit met een nieuwe knieblessure. Achter Van Staveren scoorde boegbeeld en aanvoerder Emiel Wendt vorig seizoen het vaakst (tien keer). Dit seizoen nam hij drie doelpunten voor zijn rekening en daarmee de halve doelpuntenproductie.

Eerdere resultaten

De Treffers en Noordwijk speelden tot dusverre vier keer tegen elkaar. Jammer genoeg won Noordwijk alle vier deze wedstrijden. In 2010 speelde Noordwijk in de Hoofdklasse en De Treffers in de Topklasse. Op sportpark Zuid lieten de rood-zwarten zich in de vierde ronde verrassen door de bezoekers (0-1). In de competitie was Noordwijk met achtereenvolgens 4-1, 1-0 en 0-2 te sterk. In totaal scoorde De Treffers dus ook pas één keer tegen Noordwijk. In de competitie is De Treffers dit seizoen op HHC Hardenberg na de meest scorende ploeg en dus lijkt het de uitgelezen mogelijkheid om deze statistiek aan diggelen te schieten.

Krijgt een nieuw bekeravontuur van De Treffers gestalte? De aftrap is on 20:00 uur. Tot dinsdag!