Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – KOZAKKEN BOYS

Aanstaande zaterdag staat voor De Treffers de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Na een nederlaag in de allereerste wedstrijd op bezoek bij Rijnsburgse Boys kunnen de rood-zwarten zich revancheren tegen Kozakken Boys. Deze ploeg kende ook een valse start van het vierde seizoen in de Tweede Divisie door een 1-0 nederlaag tegen promovendus TEC op eigen veld. Voor De Treffers is het een bijzondere wedstrijd omdat de ploeg zal aantreden in een speciaal retroshirt in het kader van het 100-jarig bestaan. Weet De Treffers met een overwinning nog meer glans te geven aan deze eerste thuiswedstrijd?

Onfortuinlijke nederlagen

Hoewel De Treffers en Kozakken Boys ongetwijfeld meer hadden verwacht van hun eerste wedstrijd, zullen ze niet meteen in de war raken van de nederlaag. Voor beide ploegen deed de nederlaag namelijk niet recht aan de krachtsverhoudingen op het veld maar viel het kwartje net de verkeerde kant op. De Treffers was weliswaar de mindere in de eerste helft maar trok de wedstrijd daarna naar zich toe. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Lowie van Zundert en kansen op een 2-1 voorsprong, waaronder een schot dat van de lijn werd gehaald. Een bevlieging vlak voor tijd van Jeffrey Jongeneelen betekende echter de 2-1 in het voordeel van Rijnsburgse Boys. Kozakken Boys had het geluk ook nog niet aan zijn zijde. Ook hier werd een bal door de tegenstander van de lijn gehaald en daarnaast stond de lat een voorsprong in de weg. Uiteindelijk kwam TEC uit een standaardsituatie op 1-0 en wisten de Werkendammers niet meer langszij te komen.

Angstgegner Kozakken Boys

Met Kozakken Boys komt er in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen meteen een ware angstgegner naar Sportpark Zuid. Van de huidige tegenstanders in de Tweede Divisie overlegt De Treffers namelijk in competitieverband de slechtste cijfers tegen de Werkendammers, nog nooit werd er gewonnen van de rood-witten. De Treffers won overigens ook nog nooit van de promovendi Noordwijk en Jong Volendam, maar tegen deze ploegen kwam het ook nog niet in actie in competitieverband. In totaal ontmoetten De Treffers en Kozakken Boys elkaar zes keer, vier keer werd er verloren en slechts twee keer gespeeld. De twee remises vonden beide plaats op sportpark Zuid en in beide gevallen werd het 1-1. De twee goals in deze gelijke spelen zijn tevens de enige twee goals die De Treffers maakte tegen Kozakken Boys.

Veel nieuwe gezichten bij Kozakken Boys

Een voordeel voor De Treffers is dat van de ploeg waar de rood-zwarten het al drie seizoenen lastig mee hebben, veel spelers zijn vertrokken. Wanneer er wordt gekeken naar de basisopstelling van afgelopen weekend en de opstelling in de laatste wedstrijd tegen De Treffers, maakten namelijk enkel Van Nuland en Van Ingen in beide wedstrijden hun opwachting. Enkele spelers die vertrokken zijn sterkhouders Sanny Monteiro, Gwaeron Stout en Ahmed el Azzouti. Zij maakten de overstap naar IJsselmeervogels. Een van de nieuwe gezichten bij Kozakken Boys is Frenk Keukens, hij verruilde ons rood-zwart voor het rood-wit. Binnenkort speelt er nog een bekend gezicht in het shirt van Kozakken Boys, vorige week tekende ex-international en ex-Madrileen Royston Drenthe namelijk een contract bij de Werkendammers. Aanstaande zaterdag en in de twee weken hierna zal hij waarschijnlijk nog geen speelminuten maken vanwege een trainingsachterstand, maar een potentiële versterking is Drenthe zeker.

De scheidsrechter is Thijs Voncken, hij leidde vorig seizoen vijftien wedstrijden in de Tweede Divisie en deelde hierin zeven gele kaarten uit.

Wint De Treffers zijn eerste thuiswedstrijd en voor het eerst van Kozakken Boys? Dit zou het feestje compleet maken want na afloop van de wedstrijd zorgen zanger Marvin de Geest en DJ Maikel Rutten voor gezelligheid in de kantine, tot zaterdag!