Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS: WEER NIET…..

Ook aan het eind van de tweede wedstrijd in dit nog prille seizoen stond De Treffers met lege handen. En ook deze keer had er absoluut meer in gezeten. Maar na een uitstekende eerste helft, waarin men de kansen om te scoren liet liggen, lieten de roodzwarten tegenstander Kozakken Boys na rust terug in de wedstrijd komen. Om uiteindelijk met 1-2 te verliezen.

De Treffers trad aan in een fraai retroshirt zonder reclame ter viering van het feit, dat het 101-e seizoen was ingegaan. En na een weifelend en wat rommelig begin trokken de roodzwarten na zo’n twintig minuten de wedstrijd naar zich toe. Dennis Janssen mikte op de paal uit een strakke voorzet van Koen Maertzdorf. In de rebound werd de bal wat gelukkig door doelman Arends tot hoekschop verwerkt. Even later trof ook Tjeu Langeveld na een sterke opmars de paal. Uit een hoekschop van Boy van de Beek kopte Cendrino Misidjan net naast, waarna uit een vrije trap van opnieuw Van de Beek Lowie van Zundert het ook met het hoofd probeerde. De bal werd door Arends maar net onder de lat uit getikt. Kozakken Boys had duidelijk moeite om zich onder de druk uit te worstelen, maar spijtig genoeg leverde dat geen voorsprong voor De Treffers op. Het spel zakte ongetwijfeld vanwege de hitte wat weg – het tempo was moordend geweest -, maar toch had ook Dilivio Hoffman nog kunnen scoren, toen hij de verdediging te snel af was. Alleen tegenover doelman Arends bleef laatstgenoemde echter goed op de been: hij tikte de inzet tot corner.

In de tweede helft kwam Kozakken Boys beduidend beter uit de kleedkamer. En na vijf minuten trad een ijzeren voetbalwet in werking: “als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander het”. De veldbezetting aan de linkerkant was even niet goed en Tyrone Conraad profiteerde daarvan. In de kluts en uiteindelijk via een roodzwart retrobeen verdween de bal in het doel: 0-1. De Groesbekers deden er alles aan om snel terug te komen, maar uit een voorzet van Tjeu Langeveld kopte Lowie van Zundert over. Geen 1-1, maar 0-2 werd het: de Werkendammers kregen een vrije trap te nemen dicht bij het strafschopgebied en daaruit tilde invaller Yasin Ouja de bal fraai bij de eerste paal in het net. De Treffers was het volledig kwijt. Waar er in de eerste helft nog goed georganiseerd werd gespeeld, was dat na de 0-2 helemaal weg. Te veel lange ballen, die een gemakkelijke prooi waren voor de lange Werkendammers. En dan helpt het ook niet om de rust te bewaren, als het arbitrale trio een overtreding op Koen Maertzdorf binnen het strafschopgebied onbestraft laat en een overduidelijke handsbal wegwuift. Maar laat duidelijk zijn: de Groesbekers hadden eerder doel moeten treffen. Eerder dan in de 87e minuut, toen Lowie van Zundert uit een voorzet van Koen Maertzdorf de 1-2 binnen schoot. Maar dat doelpunt kwam te laat. Twee wedstrijden, nul punten. Aanstaande zondag tegen Jong Sparta opnieuw op Sportpark Zuid zal het echt beter moeten!