Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – Koninklijke HFC

Aanstaande zondag om 14:30u staat voor De Treffers de inhaalwedstrijd tegen de Koninklijke HFC op het programma. Deze wedstrijd was oorspronkelijk gepland op 10 december van het afgelopen jaar, maar werd toen afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Door deze inhaalwedstrijd en die op 2e Paasdag tegen Kozakken Boys speelt De Treffers liefst drie thuiswedstrijden op rij. Een uitgelezen mogelijkheid om de slechte thuisbalans van dit seizoen wat op te poetsen en een goede serie in gang te zetten.

Vorige week ging De Treffers op bezoek bij HHC Hardenberg met 1-0 onderuit en hiermee kreeg het te weinig. De ploeg van Anton Janssen had het overwicht maar de gastheren kwamen op voorsprong, een corner van Glenn Kobussen belandde in één keer in het doel. Hierna bleven er kansen voor De Treffers komen, maar helaas zonder resultaat. Een kwartier voor tijd werd Niek Versteegen met een discutabele tweede gele kaart van het veld gestuurd en in de laatste minuut trof aanvoerder Pim Balkestein nog de paal. Kort gezegd, het zat niet mee.

De Koninklijke HFC ging afgelopen weekend ook onderuit, de uitwedstrijd bij Barendrecht ging met 1-0 verloren. Dit betekende voor de ploeg van trainer Ted Verdonkschot de vijfde nederlaag op rij en hierdoor zijn de Haarlemmers flink gekelderd op de ranglijst. Koninklijke HFC is behoorlijk wisselvallig, eerder dit seizoen hadden de withemden een reeks waarin ze zes wedstijden op rij ongeslagen bleven. Hierdoor bevonden ‘de Koninklijken’  zich enige tijd op de derde plaats, inmiddels wordt de dertiende plaats bezet.

Vorig seizoen wist De Treffers beide ontmoetingen met Koninklijke HFC te winnen. In de thuiswedstrijd werd er met 3-1 gewonnen door twee goals van Robert Mutzers en eentje van Wesley Meeuwsen. In Haarlem werd een 2-1 overwinning behaald, in deze wedstrijd werd de doelpuntenproductie verzorgd door Nick de Bondt en Twan Smits.

Behalve in de twee wedstrijden van vorig seizoen ontmoetten De Treffers en Koninklijke HFC elkaar in de zondagse Topklasse al vier keer. Hierin werd er één keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en éen keer verloren. De verloren wedstrijd werd afgewerkt op ‘Sportpark Spanjaardslaan’, wat dus betekent dat er thuis nog nooit is verloren tegen ‘de Koninklijken’.

De topscorer van Koninklijke HFC is Roy Castien met vijftien goals en hij is een van de revelaties van het seizoen in de Tweede Divisie te noemen. Vorig jaar kwam hij maar in vier wedstrijden in actie, waarvan ook nog eens drie invalbeurten. De enige basisplaats van Castien vorig seizoen was toevalligerwijs op ons eigen Sportpark Zuid. Dit seizoen begon de twintigjarige aanvallende middenvelder in de eerste twee wedstrijden op de bank, bij de eerste basisplaats van Castien werd de bovenstaand genoemde serie van zes ongeslagen wedstrijden in gang gezet. Deze serie kan ook voor een groot deel op het conto van Castien worden geschreven, hij scoorde hierin negen keer. Gisteren is naar buiten gekomen dat Castien de rest van het seizoen is uitgeschakeld als gevolg van een kruisbandblessure, een spoedig herstel gewenst vanaf deze kant. Achter Castien staan Kevin Sterling en (aanstaand hoofdtrainer van de Koninklijke HFC) Gertjan Tamerus tweede op de topscorerslijst, zij scoorden dit seizoen zes keer.

De arbiter die is aangesteld aanstaande zondag is de heer Nick Tunnissen. Dit keer geen statistieken over het aantal gefloten wedstrijden en aantal gele kaarten, deze gegevens zijn niet beschikbaar.

Pakt De Treffers drie belangrijke punten? Kom het zien op Sportpark Zuid!