LANGE WEG TE GAAN VOOR DE TREFFERS

Een wedstrijd, die niet echt een winnaar verdiende. En dus eindigde De Treffers – Koninklijke HFC in een gelijkspel: 0-0. De Groesbekers schieten niet veel op met dat ene punt met twee moeilijke thuiswedstrijden voor de boeg. En dus hebben de roodzwarten nog een lange weg te gaan, voordat zij zich veilig kunnen spelen in de Tweede Divisie.

De Treffers slaagde er niet echt in om een goede combinatie op de grasmat te leggen. En de kansen waren spaarzaam. En als er al mogelijkheden ontstonden, dan werd daar slordig mee omgesprongen. Al binnen de minuut had Nick de Bondt zijn ploeg op voorsprong kunnen brengen. Al of niet in buitenspelpositie verscheen hij vrij voor doelman Boks. Met Niels Wouters naast hem schoot hij voorlangs. Ook voor de tegenpartij waren er mogelijkheden: het schot van Franklin Lewis werd geblokt. De thuisclub oogde opnieuw erg onrustig. Automatismen leken meer bij de HFC-ers aanwezig, die er soms snel uit kwamen, maar er ook niet in slaagden om te scoren. Hoewel een buitenspeldoelpunt van de Haarlemmers wel te denken gaf. En was het geluk, dat Joris Janssen in de baan van het schot van rugnummer 12 (niet vermeld op het programmablad) stond? De roodzwarten stelden daar weinig tegenover. Een voorzet van Coen Maertzdorf, die Pim Balkestein met het hoofd schampte: voorlangs.

Was in de eerste helft Nick de Bondt niet trefzeker, direct na rust liet Bas Hendriks een uitgelezen mogelijkheid liggen om de score te openen. Na een dit keer wel geslaagde combinatie kreeg hij de bal voor zijn voeten, maar zijn schot was te zacht om doelman Boks te verontrusten. Er kwam wat meer beweging in het duel. Niels Wouters schoot naast, aan de overkant kopte Oscar Wilffert eveneens naast het doel op een vrije trap van Gertjan Tamerus, de gevaarlijkste man bij de Noordhollanders. Tamerus stond ook aan de basis van de volgende mogelijkheid: uit zijn vrije trap werd de bal door Niels Kornelis weggestompt, de bal kwam terecht bij Daniël van Son, maar die schoot over. In het laatste kwartier zette de thuisclub met invaller Cedric Badjeck in de gelederen weer wat meer druk op het vijandelijke doel. Boks moest handelen op inzetten van Badjeck, Maertzdorf en Wouters. Het dichtst bij een doelpunt was nog Pim Balkestein, die uit een hoekschop van Boy van de Beek op de lat kopte. Het bleef 0-0.