Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Koninklijke HFC

De Treffers speelt dit weekend tegen Koninklijke HFC. Eerder dit seizoen wonnen de rood-zwarten met 0-2 op bezoek in Haarlem. De wedstrijd tegen de Haarlemmers betekent het begin van de derde en laatste periode van de competitie. Met in het achterhoofd het begin van de meteorologische lente vandaag op 1 maart is er een mooie koppeling te maken naar de prestaties van ons vlaggenschip. De Treffers maakt een spreekwoordelijk zonnig seizoen door en het is te hopen dat de zon blijft schijnen gedurende deze hele laatste periode. Wie weet lukt het dan nog om koploper Spakenburg te achterhalen! 

De Treffers

Afgelopen weekend won De Treffers met 2-4 op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Dankzij goals van Tim Waterink en Gavin Vlijter namen de rood-zwarte een razendsnelle 0-2 voorsprong. Er hadden met wat meer geluk in de rust al vier goals op het scorebord kunnen staan, maar twee keer werd het aluminium geraakt.  Hoe dan ook, de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en via Waterink en Dkidak liep De Treffers uit naar een mooie 2-4 overwinning. Deze overwinning was al de vijfde overwinning in 2024. In de laatste twee weken zijn de rood-zwarten hierdoor vier punten ingelopen op koploper Spakenburg. Met nog twaalf wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand nu nog zes punten. 

De twee doelpunten van Waterink afgelopen zaterdag waren voor de spits de 9e en 10e goal van het seizoen. In 2024 staat de teller al op vier doelpunten in vijf competitiewedstrijden. Het is te hopen dat onze spits deze vorm nog een tijdje doortrekt. Een andere mooie statistiek is dat Gavin Vlijter afgelopen zaterdag al zijn achtste assist afleverde van dit seizoen. 

Koninklijke HFC

Voor het achtste jaar op rij komt Koninklijke HFC dit seizoen uit in de Tweede Divisie. Samen met AFC, De Treffers, HHC Hardenberg, Katwijk en Kozakken Boys behoort Koninklijke HFC tot een select clubje dat vanaf de (her)invoering van de Tweede Divisie actief is op het hoogste amateurniveau. De laatste jaren eindigden de Haarlemmers constant stabiel in het linkerrijtje. Momenteel staat de ploeg van Gert-Jan Tamerus op de elfde plaats, maar het linkerrijtje is binnen handbereik. De achterstand is namelijk slechts drie punten. De afstand tot de promotie/degradatie streep is zestien punten.  De Haarlemmers koersen dus af op een rustig einde van het seizoen.

Koninklijke HFC speelde na de winterstop al zeven wedstrijden en de Haarlemmers verloren hierin alleen van Spakenburg. Vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel en twee keer wonnen de withemden. Een van de overwinningen werd afgelopen week behaald, toen Koninklijke HFC eenvoudig met 3-0 won van ADO’20. De doelpunten werden gemaakt door Max Veerman, Levi de Wilde en Yassin Bouchnafa. Eerstgenoemde werd afgelopen zomer als versterking gehaald naar sportpark Spanjaardslaan en is een van de uitblinkers in het elftal van trainer Gert-Jan Tamerus. Met zes assists en drie doelpunten is de rechter wingback, zoals dat zo mooi heet in het 5-3-2 systeem dat Koninklijke HFC normaal gebruikt, bij negen doelpunten van betrokken. Aanvaller Cas Dijkstra is de meest waardevolle speler. Hij scoorde dit seizoen tien keer en gaf één assist. 

Onderlinge resultaten

Vanaf het seizoen 2014/2015 spelen Koninklijke HFC en De Treffers in competitieverband tegen elkaar. Aanstaande zaterdag wordt het de negentiende ontmoeting. Van de achttien eerdere wedstrijden sloot De Treffers er acht winnend af. De overige tien wedstrijden eindigden vijf keer in een gelijkspel en vijf keer won Koninklijke HFC. Vorig seizoen verloor De Treffers op eigen veld met 2-3 van de Haarlemmers. In de uitwedstrijd namen de rood-zwarten ruimschoots revanche met een 0-4 overwinning.

Om in het spoor van koploper Spakenburg te blijven tellen aanstaande zaterdag alleen drie punten. Graag tot dan!