Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Ranking the Stars 1990-1991: Fantastische avond!

Vrijdag 23 februari kon men in De Treffers kantine getuige zijn van het programma Ranking the Stars. De avond werd georganiseerd door het Evenementen Vrijwilligers Activiteiten team (EVA) van De Treffers o.l.v. Patrick Janssen. Op deze avond stonden de Sterren van ons eerste elftal uit seizoen 1990-1991 centraal. In dat jaar werd De Treffers voor de eerste keer Algeheel Landskampioen bij de amateurs.

Onder het genot van een heerlijk 3 gangendiner werden de helden van toen en de leden van de staf een voor een aan het publiek voorgesteld. Aan het begin van de avond werd ook even stilgestaan bij de betrokkenen van toen, die ons helaas ontvallen zijn. Dit waren de verzorgers Hent Eikholt en Jo Leenders en uiteraard Joop van den Ing, speler van toen die veel te jong gestorven is.

De avond werd geleid door presentator Marco Schoofs die dat met verve deed. Hij hield elke speler een stelling voor, waarbij de betreffende speler kon laten weten op welke teamgenoot dit zowel het meest als het minst betrekking had. Zo kwamen er diverse anekdotes naar voren op stellingen als bijvoorbeeld: Wie was de meest gierige van het team; Wie lag er het vaakst op de massagetafel; Wie was het meest sexbelust en Wie was de ‘grutste kontekruuper’ van trainer Ben Gerritsen.

Hilarisch was het verhaal van Erwin Wennekers (u weet wel: ‘De Parel van Zuid’. Het spandoek hangt boven zijn bed, zo liet hij weten) over Pluryn-bewoner Fritske. Die stond altijd naar de trainingen te kijken en wilde graag een keer meetrainen. Dat kon Ben natuurlijk niet toestaan, tot dat ene moment…. Erwin kon van het lachen bijna niet meer uit zijn woorden komen, maar uiteindelijk kwam het er toch uit: Fritske mocht na het seizoen een keer meetrainen, maar kreeg al snel een bal tegen zijn hoofd met als gevolg een kapot ‘brilleke’…

Ook René Meuelensteen, momenteel woonachtig in Manchester en assistent bondscoach van Australië, was aanwezig en had mooie verhalen over o.a. een aan zijn hamstrings geblesseerde Willie Willems. Daarnaast ontpoptehij zich zowaar als een volleerd ‘tonprater’, en schudde de ene na de andere mop uit zijn mouw. 

In de pauze kon er gekeken worden naar beelden van de laatste wedstrijd uit bij Quick Boys in Katwijk en de ontvangst op Sportpark Zuid. Ook de beelden van de huldiging op het oude gemeentehuis zorgde bij velen voor mooie herinneringen.

Na het officiële programma, werd de avond afgesloten met muziek van de Muziek Express, en was het nog lang gezellig in de kantine. Alle aanwezige winnaars van toen waren het er over eens: de thuisblijvers waren de verliezers van de avond!

Peter de Jong