Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Koninklijke HFC

De Treffers speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers eindigen vorig seizoen als derde en staan op dit moment negende. Met zestien punten uit zes wedstrijden is De Treffers nog steeds de trotse koploper van de Jack’s League. Boekt de ploeg van Leeroy Echteld de vijfde thuiszege (vier competitie, één beker) van het seizoen? 

Afgelopen wedstrijden 

In de tweede voorronde van de KNVB beker rekende De Treffers afgelopen dinsdag af met Noordwijk. De ploeg van Leeroy Echteld won verdiend met 3-1 en Jordy Thomassen was met twee goals wederom de grote man. Vorige week speelde de rood-zwarten in een enerverend duel met kampioen Katwijk 0-0 gelijk. Koninklijke HFC sloeg de tweede kwalificatieronde over. Vorig seizoen legde de ploeg van Gert-Jan Tamerus beslag op de tweede periodetitel. Net zoals de profclubs waren zij daarom al verzekerd van een plekje in de eerste ronde. In de laatste competitiewedstrijd speelde Koninklijke HFC met 0-0 gelijk tegen AFC. De week daarvoor werd Scheveningen overtuigend met 0-4 aan de kant gezet. Hierdoor heeft de Koninklijke zich hersteld van een matige competitiestart. De eerste vier wedstrijden leverden namelijk slechts drie punten op. 

Selectie  HFC

Koninklijke HFC zag afgelopen zomer twee sterkhouders vertrekken. De verdedigers Vincent Volkert en Wessel Boer (tevens aanvoerder) vertrokken naar Spakenburg en IJsselmeervogels. Zij waren samen goed voor 353 wedstrijden in het shirt van de Haarlemmers. Met Boer en Volkert in de gelederen kreeg de defensie van Koninklijke HFC vorig seizoen op Katwijk na de minste tegendoelpunten te verduren. Hun posities worden overgenomen door de jeugdige John Hilton en Guus Offerhaus en dat doen ze naar behoren. Ook dit seizoen staat de defensie van Koninklijke HFC namelijk als een huis. Net zoals De Treffers kreeg Koninklijke HFC pas vijf tegendoelpunten en daarmee overleggen zowel de tegenstander van zaterdag en De Treffers een van de betere cijfers van de competitie op dit vlak. Met zeven doelpunten gaat scoren wat moeilijker bij Koninklijke HFC. De doelpunten zouden moeten komen van spits Sietse Brandsma. Vorig seizoen werd hij topscorer werd vijftien doelpunten en hij scoorde in de eerste wedstrijd tegen Spakenburg ook meteen twee keer. De laatste drie wedstrijden was hij (noodgedwongen?) geen onderdeel van de selectie. Schaduwspits Roy Castien en middenvelder Jacob Noordmans hebben hem inmiddels bijgehaald als topscorer.

Eerdere resultaten

Vanaf het seizoen 2014/2015 speelden De Treffers en Koninklijke HFC 15 keer tegen elkaar. In de eerste twaalf ontmoetingen bleef De Treffers elf keer ongeslagen. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen door Koninklijke HFC. Met zes overwinningen tegen vier is de balans nog wel in het voordeel van ons rood-zwarte vlaggenschip. 

De Treffers heeft een midweekse bekerwedstrijd in de benen en Koninklijke HFC niet. Desondanks moet het in de huidige vorm zeker mogelijk zijn om de drie punten weer op Zuid te houden. Tot zaterdag!