Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – KONINKLIJKE HFC

In de volgende speelronde van de Tweede Divisie krijgt De Treffers aanstaande zondag bezoek van Koninklijke HFC. De oudste voetbalclub van Nederland begon het seizoen met twee nederlagen uit de eerste drie wedstrijden maar is inmiddels zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Door deze serie zijn de Haarlemmers opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Bij een overwinning van De Treffers wordt het gat met de tegenstander van vandaag verkleind naar één punt en sluiten de rood-zwarten dicht aan bij de top van de ranglijst.

Baas boven baas

Afgelopen week speelde De Treffers met 2-2 gelijk op bezoek bij ASWH en hierdoor werd een clubrecord van acht ongeslagen wedstrijden in de Tweede Divisie geëvenaard. Ondanks deze hele sterke serie van de ploeg van Jan de Jonge presteert Koninklijke HFC momenteel nog beter. In hun huidige serie van zeven ongeslagen wedstrijden werden door middel van vijf overwinningen en twee gelijke spelen, zeventien punten behaald. ‘De Koninklijken’ verzamelden hierdoor met een wedstrijd minder één punt meer dan de zestien punten die De Treffers verzamelde in de laatste acht wedstrijden. Met name de goede resultaten in thuiswedstrijden vallen op bij Koninklijke HFC. Op vreemde bodem behaalden zowel ons eigen vlaggenschip als de Haarlemse ploeg acht punten maar in thuiswedstrijden is Koninklijke HFC tot dusverre de beste van de competitie. Vier van de vijf wedstrijden in Haarlem werden namelijk winnend afgesloten.

Verrassende topscorer

Een van de pijlers onder het tot nog toe erg succesvolle seizoen van Koninklijke HFC is spits Floris van der Linden en dat is best wel verrassend te noemen. In de afgelopen drie seizoenen van de Tweede Divisie werd namelijk nog geen enkele keer een aanvaller topscorer van de Haarlemmers. Vorig seizoen scoorde verdediger annex middenvelder Boer het vaakst en het jaar hiervoor werd middenvelder Castien topscorer. Drie jaar geleden was het verdediger Opoku die de topscorerstitel opeiste. Dit seizoen is het helemaal anders want Van der Linden schaart zich op dit moment tussen de gerenommeerde topspitsen Danny van den Meiracker, Yordi Teijse en Raily Ignacio. De spits van Koninklijke HFC scoorde al negen keer en daarmee heeft hij zijn zes goals van vorig seizoen al ruimschoots gepasseerd.

Nog een verrassing?

Ondanks de hogere positie van Koninklijke HFC op de ranglijst zou een overwinning op De Treffers ook een verrassing genoemd kunnen worden. In vijf wedstrijden op sportpark Zuid wonnen de Haarlemmers namelijk nog nooit en in alle tien de ontmoetingen kwam Koninklijke HFC ook slechts één keer als winnaar uit de strijd. Deze ene overwinning werd behaald in het seizoen 2014/2015. Hierdoor is De Treffers niet alleen acht wedstrijden op rij in de Tweede Divisie ongeslagen maar ook al acht wedstrijden lang tegen Koninklijke HFC. Van deze acht wedstrijden wonnen de rood-zwarten er drie en eindigden er vijf onbeslist.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Luuk Timmer. Dit seizoen leidde hij al vier keer eerder een duel in de Tweede Divisie en hierin deelde hij dertien gele kaarten uit.

Behoudt De Treffers zijn ongeslagen reeks in de Tweede Divisie en tegen Koninklijke HFC? Tot zondag!