DE TREFFERS HAALT KONINKLIJK UIT

GROESBEEK – In een van de beste wedstrijden tot dusver versloeg De Treffers tegenstander Koninklijke HFC met ruime cijfers. HFC had bij winst de koppositie kunnen pakken, maar zag zich met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd worden. Het verschil tussen beide ploegen zat met name in het benutten van de kansen.

De roodzwarten hadden van trainer Jan de Jonge de opdracht meegekregen om HFC fel op de huid te zitten en dat deden ze met verve. In de eerste minuut al kopte Lowie van Zundert uit een hoekschop van Tjeu Langeveld – wat was die goed vandaag! – op de kruising. Een voorzet van Dilivio Hoffman, die eveneens een sterke wedstrijd speelde, werd maar met moeite onderschept. En toen was het na zeven minuten ook al raak. Hoffman werd de diepte in gestuurd en werd in de rug gelopen door André Morgan binnen de 16-meterlijnen. De kiezelhard door Lowie van Zundert ingeschoten strafschop betekende de 1-0 voorsprong. HFC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar zag Niels Kornelis dat al meteen verhinderen. Een volgende mogelijkheid was niet besteed aan Joël Donald: van dichtbij mikte hij naast het doel. Dan deden de Groesbekers het beter. Hoffman – naar rechts uitgeweken – werd in de 25e minuut bediend door Tjeu Langeveld en gaf vervolgens messcherp voor. Koen Maertzdorf kopte tegendraads in en maakte doelman Tom Boks daarmee tot een opnieuw geslagen man: 2-0. Aan de overkant vertolkte Gino van den Berg enkele malen letterlijk een hoofdrol door de bal uit de doelmond te koppen. Het werd dus geen 2-1, maar 3-0 toen Dilivio Hoffman er weer eens vandoor ging en met een bekeken schot via de binnenkant van de paal voor 3-0 zorgde.

Na de thee zetten de Koninklijken alle zeilen bij voor een beter resultaat. En de Groesbekers mochten zich niet beklagen over de wedstrijdleiding, toen scheidsrechter Timmer de bal na een overtreding net buiten het strafschopgebied legde. De door Sam van Huffel genomen vrije trap werd uitstekend gepareerd door doelman Kornelis. De Haarlemmers hadden ook daarna uitstekende mogelijkheden op een doelpunt, maar met name Floris van der Linden ging daar erg slordig mee om. De leden van Neerlands oudste voetbalclub vertoonden niet de rust en de bedachtzaamheid, die je bij een dergelijke senioriteit zou mogen verwachten. Omdat HFC drukte ontstond er ook weer ruimte voor de thuisclub. Van Zundert schoot naast na een balverovering door Hoffman en ook vrij voor doelman Boks wist de Treffersspits niet opnieuw effectief uit te halen. Vermeldenswaard is dan nog de rentree van Robin Janssen na langdurig blessureleed. Een paar minuten voor tijd leek HFC nog even dichterbij te komen, toen de eveneens ingevallen Khalid Tadmine de 3-1 aantekende. Maar het slotakkoord was toch weer voor De Treffers. De invallers Bo van Essen en Aziz Khalouta deden het voorbereidend werk en Tjeu Langeveld bekroonde zijn ijzersterke optreden met een hard schot in de bovenhoek: 4-1.