Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Katwijk

Aanstaande zaterdag komt koploper Katwijk op bezoek en het is voor de oranjehemden de eerste wedstrijd sinds het veel te vroege overlijden van hun geliefde teammanager Sander Molenaar. Daarom allereerst namens de hele vereniging aan iedereen die Katwijk een warm hart toedraagt, nogmaals gecondoleerd en veel sterkte gewenst met het overlijden van Sander Molenaar. Het voelt vreemd om onder deze trieste omstandigheden een stuk tekst te schrijven over een (relatief) onzinnig potje voetbal. Desondanks praten we u bij over de beide ploegen.

Afgelopen zaterdag behaalde De Treffers een even verdiende als broodnodige zege op bezoek bij VVSB. De ploeg van Anton Janssen was de hele wedstrijd de betere ploeg al duurde het even voordat de voorsprong werd gevonden. Na een uur spelen schoot Boy van de Beek een strafschop binnen en uiteindelijk liep De Treffers via goals van Niek Versteegen en Coen Maertzdorf uit naar 3-0.

Zoals gezegd kwam Katwijk vorige week niet in actie. De laatste wedstrijd werd twee weken geleden afgesloten met een 1-0 overwinning op bezoek bij IJsselmeervogels. Inmiddels is de ploeg van trainer Jack van den Berg zes wedstrijden op rij ongeslagen.

Eerder dit seizoen won De Treffers op sportpark ‘de Krom’ met 1-0. Ten tijde van de uitwedstrijd tegen Katwijk had De Treffers vijf wedstrijden op rij verloren en dus was de overwinning op de ongenaakbare koploper des te knapper. De rood-zwarten hielden zich goed staande en door een goal van Joris Janssen werd de volle buit gepakt.

In totaal werkten De Treffers en Katwijk vijf wedstrijden af. Behalve de overwinning eerder dit jaar won De Treffers in 2010 met 5-1 in de derde ronde van de KNVB beker. De twee wedstrijden van vorig seizoen eindigden beide in een 2-2 gelijkspel en tot slot werd er één keer verloren. In 2013 veroverde Katwijk de Supercup door met 2-1 af te rekenen met De Treffers.

De grote man bij de koploper van de Tweede Divisie is Marciano Mengerink. Deze spits scoorde inmiddels al 26 keer en is daarmee van gigantisch groot belang voor Katwijk. Daarnaast scoorde Mengerink liefst drie keer scoorde in de 90e minuut of blessuretijd waarmee hij dus een heel aantal punten redde.

In de winterstop moest Katwijk op zoek naar een nieuwe trainer doordat Dick Schreuder een unieke kans kreeg om bij Philadelphia Union op het hoogste Amerikaanse niveau te gaan werken. Als opvolger werd Jack van den Berg aangesteld waarbij iedereen er van uitgaat dat de koppositie in de winterstop vast wordt gehouden tot de laatste speeldag. Simpel gezegd, maar in feite is dit het moeilijkste moment voor een trainer om in te stappen. De machine die Katwijk heet draait echter nog steeds op volle toeren en ze stevenen rechtstreeks op het kampioenschap af.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Sander de Brito Roque. Hij floot dit seizoen al vijftien keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie en in één van deze maakte De Treffers zijn opwachting. Dit was in de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen de Dijk. In totaal gaf De Brito Roque dertien gele kaarten en één directe rode kaart. Daarnaast hield hij ook in vijf wedstrijden al zijn kaarten op zak.

Tot slot heeft wordt de wedstrijd tussen De Treffers en Katwijk live uitgezonden op FOX Sports. De wedstrijd meemaken onder een heerlijk zonnetje op sportpark Zuid is echter nog veel mooier.

De Treffers heeft de punten nog steeds hard nodig, tot zaterdag!