Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Lid van Verdienste Toon Lieffers overleden

Vandaag kregen wij het droevige nieuws dat Toon Lieffers is overleden.

Toon is bijna 65 jaren lid geweest van De Treffers. Hij was eind jaren 60 en begin jaren 70 een zeer verdienstelijke speler van het eerste elftal. Hij was een elegante centrale verdediger en bekend als penalty specialist. Na zijn jaren als actieve voetballer werd Toon vrijwilliger. Hij was zo’n 20 jaar bestuurslid en intensief betrokken bij de beheerscommissie. Daarnaast was hij jarenlang vice-voorzitter. Voor zijn werkzaamheden is Toon in 2001 benoemd tot Lid van Verdienste. Na zijn bestuursperiode bleef hij als vrijwilliger actief binnen de Maandaggroep.

Toon was veel op Sportpark Zuid aanwezig. Op donderdagavond om te biljarten en in het weekeinde om naar wedstrijden kijken. Hij was een kritisch volger van het eerste elftal, tijdens de wedstrijd luidruchtig aanwezig op de statribune en na de wedstrijd altijd aan het evalueren in de kantine. Want doorzakken op Sportpark Zuid deed Toon altijd heel graag. Hij wist als geen ander hoe het sociale element belangrijk is binnen de club.

Twee jaren geleden werd Toon getroffen door een herseninfarct. Zijn mobiliteit en daardoor zijn activiteiten werden sterk beperkt, hetgeen voor hem moeilijk te accepteren was. Hij bleef tot het laatst toe geïnteresseerd in De Treffers maar wedstrijden bezoeken, een glaasje drinken in de kantine of een middag doorbrengen met de Maandaggroep kon hij nog slechts moeilijk opbrengen. Wij verliezen in Toon een toegewijd lid, gedreven vrijwilliger en een enthousiaste voetballiefhebber, maar bovenal een echte Treffersman.

We wensen Gonny, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte in de komende tijd.