Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Katwijk

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen vv Katwijk. De oranjehemden staan bovenaan de ranglijst en wonnen twaalf van hun vijftien wedstrijden. De Treffers staat op de vijfde plaats. Gezien de stand op de ranglijst kunnen we spreken van een topper, maar dat is met het verschil in punten op de ranglijst (elf) wellicht een wat overdreven woordkeuze. Maar een mooie wedstrijd tegen een aansprekende tegenstander wordt het waarschijnlijk wel!

Revanche

Zoals beschreven won Katwijk het merendeel van de competitiewedstrijden. De eerste twee wedstrijden na de winterstop verliepen echter minder vlekkeloos. Een 1-1 gelijkspel op bezoek bij TEC en een 0-1 nederlaag in eigen huis tegen Koninklijke HFC betekent dat de ploeg van Anthony Correia pas één punt behaalde. De vijfvoudig landskampioen bij de amateurs zal dus azen op revanche na de mindere herstart. De Treffers verloor vorige week met 2-1 op bezoek bij HHC Hardenberg en zal niet twee keer op rij willen verliezen. Dat Katwijk in dezelfde kleur speelt als de laatste tegenstander zal hopelijk als een rode (of oranje) lap op een stier werken voor de ploeg van Francois Gesthuizen. De voorbeschouwer gaat er gemakshalve even vanuit dat de Katwijkers aantreden in het oranje (zoals in de eerste twee edities van De Treffers – Katwijk in de Tweede Divisie) en niet in het uittenue.

Dominantie

Ondanks de mindere herstart heeft Katwijk nog altijd een riante voorsprong van negen punten op de nummer 2 AFC. Wanneer er gekeken wordt naar het aantal bij elkaar gevoetbalde punten in dit en de voorgaande twee afgebroken seizoenen, is AFC ook de enige club die enigszins in het spoor van Katwijk kan blijven. Katwijk behaalde 94 punten en AFC 86. Kortom, Katwijk domineert momenteel het amateurvoetbal en kijkend naar de selectie, eindigt de Katwijkse suprematie niet zomaar. Clubicoon Marciano Mengerink trekt komende zomer de deur op De Krom achter zich dicht en daarnaast zullen sterkhouders Robbert Susan (34 jaar) en Ahmed el Azzouti (32 jaar) normaliter niet nog jarenlang doorgaan. Om dit op te vangen staan er al talenten klaar om de succesvolle generatie op te volgen. Zo valt Tim Freriks dit seizoen regelmatig in en bewees hij al geregeld zijn waarde door drie keer te scoren. Met Mukhtar Suleiman, Danny van Haaren en de in de winterstop aangetrokken Hugo Botermans heeft Katwijk nog drie bankzitters die al het verschil maakten in een invalbeurt.

Statistieken

Katwijk is behalve de koploper ook de meest scorende ploeg van de competitie met 35 goals. De meeste goals kwamen op naam van El Azzouti (negen), Mengerink (zes) en Van Mil (zes) volgen op gepaste afstand. Met twaalf tegendoelpunten heeft Katwijk ook de minste tegendoelpunten. De Treffers en Katwijk speelden tot dusverre negen keer tegen elkaar en hierin zijn de resultaten precies gelijk verdeeld. Drie keer wonnen de rood-zwarten, drie keer won Katwijk en drie keer werd het gelijk. Op eigen veld is de balans in het voordeel van De Treffers met twee overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag.

Na afloop van de wedstrijd zal de gezellige derde helft van muziek worden voorzien door DJ Dave.