De Treffers houdt schade beperkt

Het is geen schande om van dit Katwijk te verliezen. De onbedreigde koploper is technisch, tactisch en fysiek superieur aan de meeste ploegen in de tweede divisie.  Ook De Treffers had weinig in te brengen. En toch bleef tot het einde zicht bestaan op een resultaat, omdat Katwijk pas in de 88e minuut een tweede doelpunt maakte en daarmee de eindstand op 0-2 bepaalde.

De eerste mogelijkheid was zelfs voor de Groesbekers. De voorzet van Gavin Vlijter werd door Teije ten Den over doel gekopt. Maar daarna moest De Treffers gewild of ongewild het initiatief aan de tegenpartij laten. De Katwijkers stonden steeds zo kien gepositioneerd, dat het er soms op leek, dat ze met een man meer op het veld stonden. Zo ook Killian van Mil in de 16e minuut, die geheel vrijstaand de bal kon aannemen en met een onhoudbaar schot doelman Niels Kornelis kansloos liet. Twee minuten later was De Treffers dicht bij de gelijkmaker, maar in een scrimmage voor doel wist een Katwijkse verdediger het schot te blokken en de dreiging onschadelijk te maken. Daarna was het tot op slag van rust al Katwijk wat de klok sloeg. Het was een wonder, dat het niet al snel 0-2 werd. Tim Freriks was daar nog het dichtst bij, toen hij fraai van zijn tegenstander weg draaide en maar rakelings voorlangs schoot. Op slag van rust was daar toch weer die ene kans voor de roodzwarten. De bal belandde uit een vrije trap van Leroy George voor doel en in de rebound had Bryan Sirvania een uitgelezen mogelijkheid: helaas ging zijn inzet uiteindelijk hoog over.

Na rust stond De Treffers wat anders gepositioneerd en kon daardoor wat meer tegengas geven. Al was er wel een geweldige redding van Niels Kornelis nodig op een kopbal van Tim Freriks om een tweede Katwijks doelpunt al in de 50eminuut te voorkomen. In de 71e minuut een identieke situatie als in het begin van de wedstrijd: Gavin Vlijter zette voor en Teije ten Den kopte over. En zo was de thuisclub toch wat meer op de helft van de tegenstander te vinden. Maar uiteindelijk viel het doelpunt toch aan de andere kant. De Treffers stond inmiddels met tien man, omdat Teije ten Den geblesseerd uitviel en alle wisselmogelijkheden waren verbruikt. El Azzouti mocht er op rechts van door gaan, ook al leek daar een overtreding op een Treffersspeler aan vooraf te gaan. Zijn voorzet was een makkelijke prooi voor Killian van Mil, die van dichtbij de bal in de touwen kon schuiven. Het was wat spijtig, dat het op die manier gebeurde, maar op de overwinning van Katwijk viel niets af te dingen.