Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Volendam

De Treffers speelt zaterdag 22 april een thuiswedstrijd tegen Jong Volendam. Eerder dit seizoen won De Treffers met 2-3 op bezoek in het palingdorp. De jongelingen van Volendam staan op de 17e plaats en zijn wellicht de ideale tegenstander om een eind te maken aan de mindere serie van De Treffers. 

Vorm

Jong Volendam verloor vorige week op eigen veld met minimale cijfers van AFC. De thuisploeg hield stand tot de 74e minuut maar moest toen toch een tegentreffer incasseren. Deze nederlaag was al de zevende opeenvolgende verliespartij en vanaf 28 januari wonnen de manschappen van Kiki Musampa niet. De Treffers verloor vorige week met 2-0 op bezoek bij Spakenburg. In de eerste helft kregen de rood-zwarten nog de nodige kansen, maar werd er helaas niet gescoord. De tweede helft was, ook vanwege de harde wind, een stuk minder. Met slechts vier punten uit de laatste acht wedstrijden zal de ploeg van Leeroy Echteld erop gebrand zijn om weer een keer drie punten te pakken. 

Volendam 

De huidige 17e plaats van Jong Volendam zou aan het einde van het seizoen degradatie betekenen naar de beloftencompetitie. In dat geval neemt de kampioen van de beloftencompetitie de plek van Jong Volendam volgend seizoen in. Wanneer de talenten van het Andere Oranje nog stijgen naar de 16e plaats, dan spelen zij een nacompetitieduel tegen de kampioen van de beloften. Met een achterstand van acht punten op nummer 16 IJsselmeervogels, heeft Jong Volendam de punten nog hard nodig om ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau te spelen. Tayrell Wouter lijkt de aangewezen persoon die Jong Volendam in veilige haven kan schieten. Wouter is topscorer met zeven doelpunten en scoorde vier van de laatste vijf doelpunten van zijn ploeg. 

Eerdere resultaten 

De Treffers en Jong Volendam speelden vijf keer tegen elkaar. Vier wedstrijden werden gespeeld in het Kras stadion en Jong Volendam was slechts één keer eerder te gast op sportpark Zuid. Deze ene keer was de wedstrijd van vorig seizoen en toen won De Treffers (net zoals eerder dit seizoen) met 3-2. In totaal won De Treffers drie keer en Jong Volendam zegevierde één keer. De punten werden ook één keer gedeeld.