De Treffers haalt uit

SPORTPARK ZUID – Was De Treffers nou zo goed of Jong Volendam zo slecht? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Feit is, dat De Treffers liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De Volendammers werden met een nederlaag van maar liefst 6-1 naar huis gestuurd. En dat leidde na afloop tot een prima, zij het wat oorverdovende sfeer in het clubhuis van de Groesbekers.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende Alwin Steeg lieten de roodzwarten over hun bedoelingen geen enkel misverstand ontstaan. Na vijf minuten al werd Jordy Thomassen door Azzedine Dkidak – een van de uitblinkers deze avond – vrij voor doelman Van Oevelen gezet. Deze keer kon Van Oevelen nog redden ten koste van een hoekschop. Dat lukte hem vier minuten later niet. Bij een snelle combinatie legde Willem den Dekker de bal breed op Dkidak. Deze zocht en vond vervolgens de ruimte voor een schot, dat de bal in doel deed belanden. Vijf minuten later deed Dkidak het helemaal in zijn eentje. Hij onderschepte de bal en wipte die handig over de uitkomende Volendamse doelman heen in het net: 2-0. De koek was daarmee nog lang niet op. Drie minuten later werd over rechts een aanval opgezet. Jordy Thomassen leek de kans op een derde doelpunt voorbij te laten gaan, maar vanaf links inkomend was dit keer Oussama Bouyaghlafen trefzeker. In de 25e minuut was de wedstrijd eigenlijk al helemaal gespeeld. Willem den Dekker – wie anders? – onderbrak een Volendamse combinatie en gaf af aan Dkidak, die koelbloedig voor zijn derde en Treffers’ vierde doelpunt zorgde. Deden de jongens van Volendam dan helemaal niets? Nou ja, even later was er een scrimmage voor Treffersdoel te noteren, waarna Tayrell Wouter naast schoot.

In de tweede helft liep het wat minder vlot. Weliswaar waren er ook nu voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar nu stokte het wat meer. Willem den Dekker, die na voorbereidend werk van Campman en Bouyaghlafen tussen de verdediging door glipte, maar op doelman Van Oevelen stuitte. Een vrije trap van diezelfde Willem den Dekker, die langs het doel zeilde. Een schot van Tjeu Langeveld, dat in het zijnet belandde. Jong Volendam werd zelfs even hoop geboden op een beter resultaat. In de 60e minuut schoot Milan de Haan de bal op de arm van Rick Wouters, waarna de bal op de penaltystip werd gelegd. Van daaraf mikte Diego Gustavo Rodrigues de Lima de bal in de touwen. En twee minuten later kwam er een Volendammer alleen op Niels Kornelis af in de vaste overtuiging, dat hij voor 4-2 zou zorgen. Alleen dacht Kornelis daar anders over. In bijna dezelfde minuut werd het geen 4-2, maar 5-1. Bouyaghlafen ontsnapte aan de linkerkant, zijn voorzet werd terug voor doel gekopt, waar Brian Campman de bal op de pantoffel nam. Volendam bleek duidelijk de kluts kwijt te zijn. In de 66e minuut was dat wel heel duidelijk, toen doelman Van Oevelen weggleed, Gavin Vlijter de bal kon oppikken en na een een-tweetje van Coen Maertzdorf de 6-1 binnen schoot. Het moet mededogen zijn geweest, dat De Treffers ervan weerhield om de Volendammers nog dieper in het gras van een overigens prima bespeelbaar veld te duwen. Het bleef bij 6-1.