Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Sparta

De Treffers speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. De Jonge Spartanen staan momenteel tiende op de ranglijst. De Rotterdammers zijn in een strijd verwikkeld met Jong Almere om ook volgend seizoen op het hoogste amateurniveau te spelen. De Treffers won twee uitwedstrijden na de winterstop en heeft daardoor zijn positie in de top van de ranglijst verstevigd. Het gat met nummer 5 ACV is opgelopen tot zeven punten, waardoor de rood-zwarten op koers liggen om het vorige seizoen te verbeteren. Wie doet goede zaken voor de ranglijst?

Jong Sparta

Jong Sparta speelde drie wedstrijden na de winterstop en schoot goed uit de startblokken. ACV werd met 3-1 verslagen en daarna volgde een flinke 1-5 overwinning op bezoek bij ADO’20. Afgelopen weekend verloor de ploeg van trainer Jeff Stans in eigen huis met 0-3 van HHC Hardenberg. Voor Jong Sparta zijn de resultaten van Jong Almere City het meest van belang, aangezien de KNVB een aparte promotie/degradatieregeling heeft opgetuigd voor de beloftenteams. Die regeling zit als volgt in elkaar: wanneer een beloftenteam in de top 9 van de ranglijst eindigt, dan handhaaft dit team zich in de Tweede Divisie. Wanneer een beloftenteam op positie 10 of lager eindigt, dan speelt het laagst geklasseerde beloftenteam promotie/degradatie wedstrijden met de kampioen van de beloftencompetitie. 

Jong Sparta staat momenteel 10e  en Jong Almere City staat 8e. De achterstand van Jong Sparta op Jong Almere is drie punten en bovendien hebben de Rotterdammers één wedstrijd meer gespeeld. Ondanks de keurige plaats in de middenmoot zou Jong Sparta met de huidige stand aan het einde van het seizoen promotie/degradatie wedstrijden moeten spelen. Jong Sparta heeft de punten dus nog hard nodig. De topscorer van Jong Sparta is momenteel Dano Lourens. De negentienjarige aanvaller scoorde zes keer en gaf ook acht assists. Lourens is hiermee bij 43% van de doelpunten van Jong Sparta betrokken. 

De Treffers

Vorige week won De Treffers met 0-2 van ADO’20. Azzedine Dkidak nam twee doelpunten voor zijn rekening. De linkspoot scoorde ook al na de winterstop tegen Quick Boys. Hij tilde met deze drie doelpunten zijn seizoenstotaal naar vier doelpunten. De topscorer van De Treffers is nog altijd Willem den Dekker met acht doelpunten. Tim Waterink volgt hem op de voet met  zeven treffers. De beslissende pass komt dit seizoen het vaakste van Vlijter. De snelle buitenspeler heeft al 6 assists op zijn naam staan.

Eerdere resultaten

Eerder dit seizoen won De Treffers met 0-1 op bezoek bij Jong Sparta. Mede dankzij een uitblinkende Niels Kornelis bleef het tot en met de 92e minuut 0-0. In de blessuretijd schoot invaller Torino Hunte de enige en winnende treffer binnen. Het was voor De Treffers pas de tweede overwinning in zeven uitwedstrijden bij Jong Sparta. Op eigen veld zijn de statistieken een stuk beter. De Treffers won vier van de zes wedstrijden op Sportpark Zuid. Enkel de eerste ontmoeting in het seizoen 2016/2017 eindigde met een spectaculaire 3-3 onbeslist. Vorig seizoen verloor De Treffers voor het eerst in een thuiswedstrijd. Oussama Bouyaghlafen opende al na 2 minuten de score, maar na een rode kaart en penalty voor Jong Sparta kantelde de wedstrijd. Uiteindelijk werd het 1-3. 

Houdt De Treffers de drie punten in Groesbeek? Tot zaterdag!