Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Frank van Kouwen: “Trots dat ik de rest van het seizoen hoofdtrainer ben”

De Treffers schoof twee weken geleden Frank van Kouwen naar voren als nieuwe hoofdtrainer na het vertrek van Leeroy Echteld. De 43-jarige trainer was vanaf medio 2022 assistent-trainer en droeg in het seizoen 2014-2015 nog één seizoen het shirt van De Treffers. Voor zijn seizoen bij De Treffers was Frank zestien seizoenen profvoetballer bij onder andere Willem II, VVV Venlo en De Graafschap. Tijd om eens (hernieuwd) kennis te maken met Frank. 

Frank speelde na zijn seizoen bij De Treffers nog een half seizoen voor Silvolde en ging zich daarna focussen op het trainersvak. Frank begon bij de A1 van Silvolde en trainde daarna onder andere de jeugd van NEC en Vitesse. Daarnaast was Frank hoofdtrainer bij SDOUC, OBW Zevenaar en De Bataven. Frank is inmiddels bezig aan zijn negende seizoen als trainer. Gecombineerd met zijn jarenlange ervaring als profvoetballer is Frank al meer dan twintig jaar in de voetbalwereld actief. 

Frank: “Ik ben heel blij met het vertrouwen van de club om Leeroy op te volgen. De ambities van Leeroy waren duidelijk en de kans bestond dat hij een keer de overstap zou maken naar een BVO. Ik vind dit overigens ook positief voor de club, omdat het De Treffers goed op de kaart zet. Voor mij is het een hele mooie uitdaging om mezelf te laten zien als hoofdtrainer en ik ga er alles aan doen om de goede lijn van dit seizoen door te trekken.”

Frank was dit seizoen drie keer hoofdtrainer bij De Treffers vanwege interlandverplichtingen van Leeroy Echteld. Dit waren de wedstrijden tegen Jong Sparta (0-1), Katwijk (0-1) en FC Lisse (0-2). Vorige week maakte Frank zijn officiële debuut als hoofdtrainer in de 0-2 gewonnen wedstrijd tegen ADO’20. Frank heeft dus vooralsnog een winstpercentage van 100% en een doelsaldo van 6-0. Frank: “Hoewel ik al eerder hoofdtrainer was, was de wedstrijd tegen ADO’20 van vorige week toch speciaal. In aanloop naar die wedstrijd was ik de hoofdverantwoordelijke en heb ik geen contact meer met Leeroy gehad. Dat is uiteraard het grote verschil toen Leeroy er nog was. Daarnaast komen er nu andere taken bij als hoofdtrainer. Samen met de huidige staf proberen we elke wedstrijd de spelers zo goed mogelijk voor te bereiden. Op zaterdag ligt de verantwoordelijkheid grotendeels bij het team.”

Frank en De Treffers hebben samen besloten om het komende half jaar van beide kanten te bekijken hoe de samenwerking bevalt. Frank: “Het is zeker mijn intentie om door te gaan als hoofdtrainer van De Treffers, maar daar gaan we in de loop van de tijd over spreken.” De doelstelling van Frank voor de rest van het seizoen is om zo lang mogelijk mee te doen om de titel. Frank: “Uiteindelijk heb je niet helemaal zelf in de hand op welke positie je eindigt. Spakenburg heeft een flinke voorsprong van tien punten, maar zo lang het mogelijk is gaan we voor het hoogst haalbare.” 

.We wensen Frank heel veel succes de rest van het seizoen!