Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Sparta

De Treffers speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. De jonge Rotterdammers staan twaalfde en hebben een straatlengte voorsprong op hun enige concurrent in de strijd tegen degradatie, Jong Volendam. De Treffers ligt op koers om het succesvolste seizoen sinds de invoering van de Tweede Divisie neer te zetten. 

Cijfers 

In het seizoen 2016/2017 eindigde De Treffers op de vierde plaats met 54 punten. In de volledig uitgespeelde seizoenen daarna eindigde de teller op 41, 48 en 41 punten. Momenteel staat de teller op 46 punten na 25 gespeelde wedstrijden. Met nog negen wedstrijden te gaan zijn er nog volop mogelijkheden om het puntenaantal van 54 te overtreffen. Dankzij de overtuigende 0-4 overwinning op Koninklijke HFC van twee weken geleden, zal de ploeg van Leeroy Echteld weer het nodige zelfvertrouwen hebben getankt voor het laatste deel van de competitie. 

Jong Sparta 

Jong Sparta verloor in hun vorige competitiewedstrijd met 2-3 van AFC. De ploeg van Geert Arend Roorda stond binnen een kwartier al met 2-0 voor, maar de koploper draaide de wedstrijd toch nog om. In de weken voor de wedstrijd tegen AFC was Jong Sparta met een redelijke reeks bezig. De Rotterdammers wonnen overtuigend met 0-6 van OFC en wonnen ook met 1-0 van Quick Boys. De topscorer van Jong Sparta is Mohamed Tahriri met acht doelpunten. Degene die het vaakst betrokken was bij een doelpunt is echter Jerrel Hak. Hij scoorde zes keer en gaf negen assists. Enkel onze eigen Jordy Thomassen en Furghill Zeldenrust (Rijnsburgse Boys) waren even vaak aangever als Hak. 

Eerdere resultaten 

Op basis van de eerdere resultaten tegen Jong Sparta is het best aannemelijk dat de ploeg van Leeroy Echteld dit weekend al een stap dichterbij het succesvolste seizoen in de Tweede Divisie komt. In vijf eerdere ontmoetingen met Jong Sparta op Sportpark Zuid bleef De Treffers ongeslagen. De eerste wedstrijd eindigde in 3-3 en de laatste vier thuiswedstrijden tegen de jonge Rotterdammers werden allemaal gewonnen. Eerder dit seizoen verloor De Treffers met 3-1 bij Jong Sparta en dus is dat ook een mooie reden om revanche te nemen!