Ondanks bliksemstart geen punten voor De Treffers

SPORTPARK ZUID – Het zal straks ongetwijfeld een van de Grote Vragen van deze tijd zijn: Hoe ver zou De Treffers gereikt hebben, als het wat vaker met een compleet elftal de wedstrijd uitgespeeld zou hebben? Ook nu was het weer raak. In de 33e minuut moest TjeuLangeveld van het veld en kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van de tegenstander. De Treffers – Jong Sparta: 1-3.

De roodzwarten gingen daverend van start. In de eerste minuut al lepelde Brian Campman de bal uit een hoekschop voor doel, waar Oussama Bouyaghlafen de bal vrolijk achter doelman Schoonderwaldt in het net kopte: 1-0. Het eerste kwartier kwam uw verslaggever bijna ogen te kort om alle aanvallen van De Treffers te kunnen noteren. In de vijfde minuut ging Gavin Vlijter alleen op doel af om pas op het laatste moment onderbroken te worden. Even later eindigde een gelikte combinatie over links met een teruggelegde bal van Rick Wouters, die bij Coen Maertzdorf terecht kwam. Maertzdorf mikte naast het doel. Tussendoor was Jong Sparta enkel gevaarlijk via een uitval over Jerrel Hak, die door Treffersdoelman Niels Kornelis onschadelijk werd gemaakt. Tot de 33e minuut. De bal werd door een Spartaan voor doel gebracht, Tjeu Langeveld botste in een duel om de bal tegen zijn directe tegenstander en scheidsrechter Oosting zag in de duikelpartij van die laatste niet alleen een strafschop voor Jong Sparta, maar ook een rode kaart voor Langeveld! Hij was waarschijnlijk de enige. Vanaf elf meter benutte Mohammed Tahiri dit buitenkansje en bracht daarmee de Rotterdammers op gelijke hoogte. De Treffers was even de kluts kwijt en dat resulteerde nog voor rust zelfs in de 1-2 achterstand. Rosario legde de bal vanaf de achterlijn terug op Tahiri, die met een geplaatst schot doel opnieuw doel trof. Op slag van rust nog één gevaarlijke aanval van de thuisclub. Bouyaghlafen werd echter vanwege buitenspel afgefloten door Oosting, terwijl hij toch achter de man vandaan leek te komen, terwijl de wel degelijk buitenspel staande Vlijter van het leder af bleef. Neen, het zat de roodzwarten deze zaterdagavond bepaald niet mee.

De tweede helft verliep aanvankelijk vrij vlak. De Spartanen kregen weliswaar de ene na de andere kans om de voorsprong te vergroten, maar weigerden nogal gemakzuchtig om er ook maar een te benutten. Assistent-trainer Frank van Kouwen probeerde met enkele wissels nog wel de bakens te verzetten. Onder meer Bryan Sirvania en Willem den Dekker mochten invallen – onbegrijpelijk, dat zij niet vanaf het begin meededen! -, maar ook zij konden het tij niet keren. Al was Sirvania er met een kopbal erg dichtbij. Zijn inzet werd echter op de doellijn met het hoofd gekeerd. Kort tevoren was het Gino van den Berg, die met een geweldige inzet voorkwam, dat Frimpong de 1-3 aantekende, nadat Niels Kornelis al was gepasseerd. Zoals de inzet van alle Treffersspelers om tot het einde toe te blijven vechten zeer prijzenswaardig was. De laatste tien minuten waren de roodzwarten erg dicht bij de gelijkmaker. In de maar liefst zeven minuten extra tijd ging ook doelman Niels Kornelis mee naar voren. Helaas, het zat er niet in. Integendeel, de bal werd opgepikt door een Spartaan en vanaf bijna de middellijn kon Mehmet Yuksel de bal in het verlaten doel schuiven: 1-3. Direct daarop floot Oosting af.