Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Jong Sparta

De Treffers speelt zaterdag 21 mei een thuiswedstrijd tegen Jong Sparta. De jonge Spartanen staan vierde op de ranglijst en behaalden 53 punten uit 30 wedstrijden. De ploeg van Geert Arend Roorda scoorde 53 keer en hoort daarmee tot een van de ploegen met de beste aanvallende doelcijfers. Lukt het De Treffers desondanks om de vierde thuiswedstrijd op rij ongeslagen te blijven? 

Resultaten

Jong Sparta draait een stabiel seizoen bovenin de ranglijst. Enkel na afloop van de eerste speelronde stonden de jonge Spartanen niet bij de bovenste zes ploegen op de ranglijst. Lange tijd stond de ploeg van Geert Arend Roorda zelfs op de tweede plek. Dit seizoen presteert Jong Sparta met name buitenshuis bijzonder goed. Alleen koploper en aanstaand kampioen Katwijk behaalde nog meer punten in uitwedstrijden dan de 24 punten die Jong Sparta vergaarde. Afgelopen week won Jong Sparta in eigen huis met 3-0 van Excelsior Maassluis. De Treffers verloor met dezelfde cijfers op bezoek bij Jong Volendam. Handhaving op het hoogste amateurniveau is daardoor nog niet veilig gesteld. Onze selectie heeft sinds de komst van Gert Kruys echter de nodige punten bij elkaar gevoetbald op eigen veld en zaterdag kunnen er wederom belangrijke punten gesprokkeld worden.

Blikvangers

Om een resultaat te behalen tegen Jong Sparta zal het van belang zijn om Marouane Afaker af te stoppen. De buitenspeler scoorde al zeventien keer dit seizoen. De laatste drie wedstrijden van Jong Sparta kwam hij niet in actie omdat hij in de selectie van Sparta 1 was opgenomen. Het is dus nog maar de vraag of hij zaterdag weer aansluit bij Jong Sparta. Aanvaller Pepijn Doesburg scoorde in de laatste drie wedstrijden voor Jong Sparta ook drie keer. In totaal scoorde hij negen keer dit seizoen. 

Eerdere ontmoetingen 

Een kijkje in de statistieken leert dat De Treffers op eigen veld nog nooit verloor van Jong Sparta. De eerste ontmoeting in 2016 eindigde in 3-3. De wedstrijden daarna leverden drie zeges op (3-2, 3-1, 3-1). In de eerste wedstrijd van het seizoen speelden De Treffers en Jong Sparta met 1-1 gelijk op het Kasteel.