Belangrijke winst voor De Treffers

Met een 2-1 winst op Jong Sparta stelde De Treffers ook voor volgend seizoen zijn plek in de Tweede Divisie nagenoeg veilig. De overwinning tegen het watervlugge en technisch sterke Sparta werd op karakter behaald.

De roodzwarten lieten al direct in de eerste minuut geen misverstand over hun bedoelingen ontstaan. Uit een voorzet van Brian Campman kopte Teije ten Den op de lat. Vier minuten later was Ten Den wel succesvol, toen hij de bal uit een voorzet van Jordy Thomassen hard langs doelman Kort in de touwen schoot. Lang viel er niet te genieten van deze vroege voorsprong, want twee minuten later glipte sterspeler Marouane Afaker door de Treffersdefensie om vervolgens doelman Niels Kornelis geen enkele kans te geven: 1-1. Het duel ontspon zich tot een aantrekkelijk geheel met de jongelingen Daan van Hees en David Janssen aan de linkerkant in een uitstekende rol. Kansen over en weer. Van Hees schoot naast en aan de overzijde mikte Patrick Brouwer op de paal. Na een kleine 20 minuten werd Sparta-doelman Ishan Kort bijna verrast door een indraaiende hoekschop van Brian Campman. Hij wist de bal nog maar net onder de lat uit te tikken. Gaandeweg nam Sparta steeds meer het initiatief. De Rotterdammers wisten dit overwicht echter niet in een voorsprong om te zetten. Sterker nog, de beste kans was vijf minuten voor de rust voor De Treffers. Campman zette Jordy Thomassen vrij voor doel, maar omdat deze te veel tijd nodig had wist doelman Kort zijn inzet nog onschadelijk te maken. Na 45 minuten zou iedereen in Groesbeek tevreden zijn geweest met een gelijkspel. In de tweede helft wisten de Spartanen echter niet meer hetzelfde elan in hun spel te brengen en kwam het duel weer meer in balans. De fysiek sterkere Groesbekers wonnen vaker de duels van de technisch veelal vaardiger tegenspelers en dat leidde er toe, dat er geloof ontstond in meer dan het behalen van één punt. In de 68eminuut had Gino van den Berg na goed voorbereidend werk van Coen Maertzdorf, die deze middag menig keer zijn directe tegenstander in de luren legde, al kunnen scoren. Zijn schot van een kleine 10 meter afstand ging naast. Vier minuten later stond er toch 2-1 op het scorebord. Invaller Leroy George lepelde uit een vrije trap de bal bij de tweede paal, waar een vijftal roodzwarten klaar stond. Aanvankelijk was niet duidelijk wie nu precies de bal in het doel had gefrommeld – succes kent immers vele vaders! – maar na kennisneming van de finishfoto bleek de eveneens ingevallen Dennis Hettingahet beslissende tikje gegeven te hebben. Er waren toen nog een kleine twintig minuten te gaan, waarin Sparta het nog wel probeerde, maar geen vuist meer wist te maken. De winst werd na het laatste fluitsignaal van de onzichtbare en dus voortreffelijke scheidsrechter De Vries uitbundig gevierd. Daaruit bleek hoeveel spanning er op dit treffen gezeten had. De laatste drie wedstrijden van de competitie kunnen nu met wat meer gemak tegemoet worden gezien.