Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – IJsselmeervogels

De Treffers speelt vandaag een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. De Spakenburgers verzamelden tot dusverre zeventien punten uit negentien wedstrijden en zijn verwikkeld in een degradatiestrijd. Eerder dit seizoen won De Treffers op de Westmaat met 1-3 van IJsselmeervogels. De ploeg van Leeroy Echteld startte ijzersterk en kwam al snel op 0-2 door twee goals van Jordy Thomassen. Daan van Hees scoorde in de blessuretijd de 1-3. Wint De Treffers vandaag weer?

Vorm

IJsselmeervogels verloor vorige week bij de hervatting van de competitie met 0-2 van koploper AFC. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wonnen de Rooien van hekkensluiter OFC, waardoor de voorsprong op de directe degradatieplaats werd vergroot naar zeven punten. Desondanks is het duidelijk dat de recordkampioen niet in de beste fase van hun clubgeschiedenis zit.

Mutaties 

Om het degradatiespook te verjagen van sportpark de Westmaat heeft IJsselmeervogels zich geroerd op de transfermarkt in de winterstop. Verdediger Junior van der Velden, middenvelder Gino Bosz en aanvaller Marouane Afaker zijn de gelederen komen versterken. De laatste twee zouden in de zomer de overstap maken, maar hebben hun overstap een half jaar vervroegd. Van der Velden en Bosz hebben al een basisplaats veroverd, maar Afaker is momenteel nog niet inzetbaar vanwege een blessure.

Eerdere resultaten 

De Treffers en IJsselmeervogels stonden tien keer eerder tegen elkaar. Vijf keer wonnen de rood-zwarten, drie keer werd het gelijk en twee keer won IJsselmeervogels. Op sportpark Zuid verloor De Treffers nog nooit van IJsselmeervogels!