Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers weer op koers

SPORTPARK ZUID – Na drie competitiewedstrijden zonder winst lukte het De Treffers tegen IJsselmeervogels wel om de volle drie punten binnen te halen. Jammer genoeg slaagden de roodzwarten er weer niet in om het duel met elf man te beëindigen. Dat moet geen gewoonte worden! En daardoor werd het in de slotfase toch nog weer spannend.

IJsselmeervogels zit dit jaar nog steeds in de hoek, waar de klappen vallen, maar daarvan was met name in de eerste helft weinig te merken. Al na 47 seconden moest Niels Kornelis in actie komen om Sanchez Angulo het scoren te beletten. Drie minuten later had het 1-0 voor De Treffers moeten zijn. Een hoge voorzet werd door Willem den Dekker ingekopt. Ten onrechte werd dat afgevlagd en afgekeurd vanwege buitenspel. Dat gold echter niet voor hem, doch voor de achter hem staande Rick Wouters, die niet aan het spel deelnam. Jammer. Drie minuten later hadden de Groesbekers weer pech met de arbitrale keuze om geen voordeelregel toe te passen, nadat Bouyaghlafen op onreglementaire wijze was gestuit op de rand van het strafschopgebied. De bal was namelijk al bij Gavin Vlijter, die hem voor het inschieten had. Daarna kwam IJsselmeervogels een aantal keren gevaarlijk opzetten, omdat de thuisclub slordig was in balbezit. Het was opnieuw aan Niels Kornelis te danken, dat Blel en Rosheuvel geen succes hadden met hun doelpogingen. In de 20e minuut kwam de voorsprong voor de roodzwarten er toch. Campman bediende Vlijter in de diepte en diens messcherpe voorzet werd een prooi voor de weer alerte Willem den Dekker: 1-0. Enkele minuten later had een fraaie combinatie tussen Wouters, Vlijter en Thomassen eveneens een beter lot verdiend. Uiteindelijk werd het schot van Vlijter voor de doellijn gesmoord.

Na de thee had De Treffers een wat groter overwicht. Wouters schoot voorlangs op aangeven van Vlijter, maar in de 68eminuut werd de Treffersvoorsprong verdubbeld, toen Gavin Vlijter een gemene tackle wist te ontwijken en vanaf de achterlijn de bal teruglegde. Na veel vijven en zessen kwam het speeltuig voor de voeten van Jordy Thomassen, die met een gerichte schuiver doelman Schaap kansloos liet: 2-0. Er leek niet veel meer aan het handje, maar omdat De Treffers soms te veel risico nam, kwam het tot een aantal gevaarlijke uitbraken. Een daarvan via invaller Kamstra kon door Bryan Sirvania slechts ten koste van een overtreding worden onderbroken. Scheidsrechter Hardeman deed zijn naam eer aan, aarzelde niet en trok de rode kaart. In ondertal moest de thuisclub inclusief extra tijd nog 12 minuten zien, dat de voorsprong behouden werd. Dat werd penibel, toen Blel in de 88e minuut de aansluitingstreffer binnen kopte. IJsselmeervogels bleef het proberen door de bal steeds opnieuw voor doel te pompen, maar een tweede Spakenburgsetreffer kwam er niet meer. En zo eindigde deze allesbehalve saaie wedstrijd in een 2-1 overwinning voor De Treffers.

Samenvatting:

Foto’s Erich Snijder (ProShots):


Foto’s Jan Peters: