Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – IJSSELMEERVOGELS

Na een week zonder competitievoetbal hervat De Treffers dit weekend weer de competitie. De tegenstander is IJsselmeervogels en hiermee staan de twee ploegen met de huidige langste ongeslagen reeks in de Tweede Divisie tegenover elkaar. Het is bovendien een ontmoeting tussen de succesvolste zondagamateurclub en de beste (zaterdag)amateurclub aller tijden. ‘De Vogels’ zijn tot nog toe ook dit seizoen de beste amateurclub want met 20 punten uit acht wedstrijden zijn ze de ongenaakbare koploper.

Keert de spanning terug?

De Treffers won voor de interlandbreak met 1-0 van Jong FC Volendam en daarmee staat het in een grote groep subtoppers onder de tegenstander van aanstaande zaterdag. Dit betekent ook dat de rood-zwarten de strijd bovenin weer helemaal los kunnen gooien met een overwinning op IJsselmeervogels. Dit scenario in combinatie met enkele andere resultaten kan er namelijk voor zorgen dat de marge van vijf punten van de Spakenburgers als sneeuw voor de zon verdwijnt. Na zaterdag kunnen namelijk vijf ploegen binnen drie punten afstand komen te staan van ‘de Vogels’ en dit zou betekenen dat spanning weer helemaal terug is in de competitie. Overigens is het ook mogelijk dat de meest optimistische ‘Rooie’ na zaterdag de eerste band van de platte kar oppompt. Bij een overwinning van de ploeg van trainer Ted Verdonkschot kan het verschil met twee naaste belagers immers al oplopen respectievelijk vijf en zes punten. Hiervoor zal IJsselmeervogels zich wel scherper moeten tonen dan in hun laatste competitiewedstrijd. Een 2-0 voorsprong op rivaal Spakenburg werd twintig minuten voor tijd binnen luttele minuten wegegeven.

Goede resultaten

Wanneer er gekeken wordt naar de onderlinge resultaten met IJsselmeervogels dan zal De Treffers met vertrouwen uitzien naar de aanstaande ontmoeting. In vier wedstrijden in de Tweede Divisie werd er namelijk pas één keer verloren en van de in totaal tien onderlinge wedstrijden kwam IJsselmeervogels slechts twee keer als winnaar uit de strijd. De rood-zwarten wonnen vijf keer en drie keer werden de punten gedeeld. Daarbij werd er op het eigen sportpark Zuid nog nooit verloren van IJsselmeervogels. Ook vorig seizoen won De Treffers zijn thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels en dit deden de rood-zwarten middels een overtuigende 3-1 overwinning. De goals kwamen op naam van Mees Siers (2x) en onze huidige topschutter Lowie van Zundert.

Ongekende scoringsdrift

Waar de zojuist genoemde Lowie van Zundert met zes goals uit acht wedstrijden uitermate goed aan het seizoen begonnen is, lopen er bij IJsselmeervogels twee nog meer scorende aanvallers rond. Danny van den Meiracker en Ahmed el Azzouti waren beide al goed voor zeven doelpunten dit seizoen. Een voordeel voor de ploeg van trainer Jan de Jonge is dat zowel Van den Meiracker als El Azzouti nog nooit in het shirt van IJsselmeervogels wisten te scoren tegen De Treffers. Van laatstgenoemde is het minder opvallend omdat El Azzouti pas sinds dit seizoen de clubkleuren van ‘de Vogels’ verdedigt. Van den Meiracker was daarentegen in het shirt van FC Lienden goed voor twee goals in drie wedstrijden tegen De Treffers maar dit kunstje wist hij dus nog niet te herhalen voor de Spakenburgers.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Wim Bronsvoort. Dit seizoen leidde deze leidsman tot nog toe drie wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij vier gele kaarten uit. Vorig seizoen had Bronsvoort de leiding over vijftien wedstrijden, in deze wedstrijden bestrafte hij vijftien keer een speler met geel en twee keer met een (directe) rode kaart.

Brengt De Treffers zijn tegenstander de eerste nederlaag van het seizoen toe?