Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOETBALCAFÉ ZUID 8 NOVEMBER

Een half elftal prominenten uit de voetbalwereld zijn te gast bij het spectaculaire slotevenement van ons jubileumjaar. Vrijdagavond 8 november vindt het slotevenement plaats met de naam Voetbalcafé Zuid, in een tot bruin café omgetoverde kantine zijn Sjoerd Mossou, Wilfried de Jong, Willem Vissers, Björn van der Doelen, Youri Mulder en Bart Vlietstra te gast bij De Treffers! Het overkoepelende thema is “Lang Leve het Amateurvoetbal!”. Een avond over amateurvoetbal (met een vleugje profvoetbal).

Sjoerd Mossou;
Eerste voetbalman en droogkomische zaterdagcolumnist van onder meer het Algemeen Dagblad en De Gelderlander, frequente gast bij FOX Sports. Nog steeds actief als doelman bij JEKA.

Wilfried de Jong;
Theatermaker (van het legendarische Waardenberg & De Jong), interviewer (van Willem-Alexander tot Klaas-Jan) en NRC columnist. Voormalig amateurvoetballer.

Willem Vissers;
Eerste voetbalman en vaak lyrische maandagcolumnist van de Volkskrant, frequente gast bij Studio Voetbal. Speelt nog als rechtsbuiten bij SV Terrasvogels uit Santpoort.

Bjorn van der Doelen;
Oud-PSV, -FC Twente en -NEC. Genoot van het afzien, van de kameraderie. Knapte af op de lelijke kanten van het profvoetbal, draaft nu bij een amateurteam van PSV in de rondte. Zingt en speelt, kwispelt en deelt.

Youri Mulder;
Oud-international en bekend van dat doelpunt tegen Wit-Rusland. Laatbloeier, speelde lang bij de amateurs voordat FC Twente hem oppikte. Analyticus, eerst bij Studio Voetbal en nu bij Ziggo Sport. Kapotte knie belet hem zelf te ballen maar staat nog graag langs de lijn.

Bart Vlietstra;
SANTOSiaan van het eerste uur. Co-hoofdredacteur en ook actief voor de Volkskrant. Speelt als middenvelder bij VV Capelle.

Deze avond is tot stand gekomen in samenwerking met SANTOS-magazine. De naam SANTOS is vernoemd naar de Braziliaanse voetbalclub Santos (daar voetbalde ooit ene Pélé..). Kenmerken als creatief, frivool, technisch superieur, tactisch wanordelijk, maar bovenal een enorme liefde voor voetbal in al zijn verschijningsvormen zijn van toepassing op SANTOS.

Kenmerken van deze Zuid-Amerikaanse invloeden zijn herkenbaar in het magazine, maar zeker ook bij Voetbalcafé Zuid. Gasten worden getrakteerd op een bijzondere avond, die je het beste omschrijft als een toffe voetbalavond- met fraaie voordrachten, interviews, live muziek, beelden en een voetbalquiz. De liefde voor voetbal is de reden dat het voetbalmagazine SANTOS ooit werd opgericht maar inmiddels is het uitgegroeid tot veel meer dan dat en komt het speciaal naar De Treffers.

Het is bijzonder dat een dergelijke avond voor de eerste keer bij De Treffers wordt georganiseerd. De reden dat deze jubilerende club hiervoor is uitgekozen als amateurvereniging is niet voor niets. Afgelopen jaar verkoos het magazine De Treffers namelijk, op basis van onder andere het aantal leden, prijzen en voortgebrachte internationals, tot meest succesvolle amateurclub aller tijden!

We zijn er trots op de genoemde gasten te mogen verwelkomen op deze speciale avond. Bezoekers ontvangen een collectors item en een SANTOS magazine twv 10 euro.

Kaartjes zijn hier te verkrijgen!