Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – HHC Hardenberg

De Treffers krijgt aanstaande zaterdag de kans om de uitstekende serie van voor het voetbalvrije weekend een vervolg te geven. In de laatste vier wedstrijden bleven de rood-zwarten ongeslagen door drie overwinningen en een gelijkspel. De tegenstander HHC Hardenberg is ook een ploeg die in vorm is. Zij pakten in de laatste drie wedstrijden elke keer de volle buit.

Veel scorende ploeg

Afgelopen zaterdag speelde HHC Hardenberg een inhaalduel tegen Barendrecht. Door de behaalde overwinning sloten de oranjehemden dichter aan bij de subtop en doen ze wederom mee in het bovenste deel van de ranglijst. Vorig seizoen werd een hele knappe derde plaats behaald en was het de meest scorende ploeg van de competitie. Ook dit seizoen doet HHC Hardenberg het op dat vlak  meer dan uitstekend. Er zijn immers slechts drie ploegen die nog meer doelpunten hebben gemaakt dan de 45 van HHC Hardenberg.

Wederom een doelpuntrijke wedstrijd?

De Treffers heeft wat betreft het scorend vermogen in de winterstop een flinke stap vooruit gezet. In zes wedstrijden kwam de ploeg van Anton Janssen al tot 11 goals en dit is meer dan de helft van de productie in de eerste seizoenshelft. Met deze gegeven statistiek in het achterhoofd lijkt de kans dus groot dat de wedstrijd tegen de eveneens gemakkelijk scorende Hardenbergers ook doelpuntrijk wordt. Wanneer er wordt gekeken naar de zes eerdere ontmoetingen kan geconcludeerd worden dat de wedstrijden tussen De Treffers en HHC Hardenberg wel vaker doelpuntrijk zijn. In liefst vijf wedstrijden vielen namelijk drie of meer goals. Overigens won De Treffers de eerste drie van de zes wedstrijden maar de laatste drie keer trok HHC Hardenberg aan het langste eind.

Beide ploegen op de favoriete grond

Opvallend bij zowel De Treffers als HHC Hardenberg is dat er een behoorlijk verschil zit in het aantal behaalde punten in thuis- en uitwedstrijden. De ploeg van Anton Janssen doet het dit seizoen heel goed op het eigen sportpark Zuid en behaalde hier negen punten meer dan op vreemde bodem. Voor de Hardenbergs is dit totaal andersom. De oranjehemden sprokkelden zeven punten meer als bezoekende club dan als gastheer.

Van der Leij en Hemmink schieten nog steeds met scherp

De vele doelpunten die worden gemaakt door HHC Hardenberg zijn voornamelijk afkomstig van spits Rob van der Leij en middenvelder Rick Hemmink. Zij scoorden respectievelijk dertien en elf keer en hiermee loopt er slechts één duo in de Tweede Divisie rond die verantwoordelijk is voor nog meer goals. Opvallend is dat vorig seizoen het genoemde veel scorende duo werd bijgestaan door een derde persoon. Rens van Benthem scoorde er toen namelijk ook lustig op los en noteerde twaalf treffers, dit seizoen stokt zijn teller echter vooralsnog bij twee goals.

De wedstrijd zal in goede banen worden geleid door scheidsrechter Erik ter Brake en hiermee zal hij zijn debuut maken in de Tweede Divisie. Dit seizoen stonden elf wedstrijden in de zaterdagse Derde Divisie onder zijn leiding en hierin deelde hij veertien gele kaarten uit. In liefst vijf wedstrijden hield hij al zijn kaarten op zak.

Tot slot is het morgen na de wedstrijd mogelijk om je kosteloos op te geven voor de Jubileum Quiz op zaterdagavond 13 april. Mis deze volgende activiteit met tal van (oude) beelden, grappige anekdotes en veel gezelligheid niet!

Zet De Treffers zijn goede serie voort? Tot morgen!