Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – HHC Hardenberg

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Vorig seizoen eindigden beide ploegen op 60 punten na 34 wedstrijden. HHC Hardenberg had echter een beter doelsaldo, waardoor de oranjehemden als 4e eindigde en De Treffers als 5e. Dit seizoen draait De Treffers tot nog toe beter. Met 25 punten na elf wedstrijd staat de ploeg van Leeroy Echteld tweede. HHC Hardenberg verzamelde negentien punten en staat vijfde. Wie wint deze ontmoeting tussen twee topploegen?

HHC Hardenberg

HHC (Hardenberg Heemse Combinatie) ontstond op 1 juni 1954 uit een fusie tussen HVC uit Hardenberg en sv Heemse. Het achtervoegsel Hardenberg werd later toegevoegd. De oranjehemden spelen al vanaf 1998 op het hoogste amateurniveau en zijn daarmee na De Treffers de club met de huidige langste aangesloten serie. De grootste successen uit de clubhistorie werden behaald vanaf 2006 tot en met 2008, want toen werd HHC twee keer achter elkaar kampioen van de Hoofdklasse. Een afdelingskampioenschap werd sindsdien niet meer behaald, maar de Hardenbergers spelen wel bijna altijd bovenin mee: in de laatste negen seizoenen eindigde HHC acht keer bij de bovenste zes. In zeven gevallen was de top 4 zelfs het eindstation. Enkel het seizoen 2016/2017 was een flinke smet op het Hardenbergse blazoen. De Sallanders eindigden 14e en ontliepen op de laatste speeldag ternauwernood de nacompetitie.

Dit seizoen begon HHC Hardenberg voortvarend. De eerste vijf wedstrijden leverden enkel overwinningen op en de indrukwekkende doelcijfers van twaalf voor en nul tegen. In de vijf wedstrijden die daarop volgden was er verrassend genoeg niks meer over van de goede vorm. Slechts één schamel puntje werd behaald tegen Kozakken Boys.  Noordwijk, Spakenburg, Quick Boys en GVVV waren allemaal te sterk. Met deze mindere serie in de benen kreeg de ploeg van Pascal Diender vorige week bezoek van Eredivisionist Heracles Almelo in de 1e ronde van de KNVB beker. HHC Hardenberg zorgde voor een grote stunt door met 2-0 te winnen en afgelopen zaterdag kreeg deze overwinning een goed vervolg in de competitie. Op het eigen sportpark de Boshoek was HHC met 1-0 te sterk voor ADO’20. HHC Hardenberg lijkt de zaken dus weer op de rit te hebben.

Bij HHC Hardenberg zag afgelopen zomer onder andere Glenn Kobussen, Matthijs Hardijk en Jurjan Mannes afscheid nemen. Zij waren alle drie bepalende spelers bij de oranjehemden. Voormalig aanvoerder en clubicoon Glenn Kobussen zette elf seizoenen lang de lijnen uit bij HHC. Hij maakte de stap terug naar zijn eerste voetbalclub Helios in Deventer. Matthijs Hardijk was vorig seizoen de topscorer met 17 goals en hij verruilde het oranje van HHC voor het oranje van Katwijk. Ook middenvelder Jurjan Mannes vertrok van sportpark de Boshoek. Met 119 competitiewedstrijden en 24 goals leverde hij de laatste jaren ook een flinke bijdrage aan de prima sportieve prestaties van HHC.

Het verlies van deze drie sterkhouders is opgevangen met de nieuwelingen Thom Olde Weghuis (Jong PEC Zwolle), Sem Strijker (ACV) en Thijmen de Lange (Jong FC Twente). Verder zijn de bekende namens zoals spits Rob van der Leij (sinds 2014) en verdedigers Danny Bouws (sinds 2016) en Ashwin Manuhutu (sinds 2013) nog steeds van de partij. Rob van der Leij is dit seizoen overigens de topscorer van HHC met negen doelpunten in elf wedstrijden. Hierdoor passeerde hij dit seizoen de grens van 100 doelpunten in de Tweede Divisie (104 momenteel).

De Treffers

Afgelopen weekend won De Treffers met 2-3 bij ACV. De 0-1 voorsprong bij de rust was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen tegen destijds nummer 4 ACV. De 0-1 werd gescoord door Willem den Dekker en hij nam ook de 1-3 voor zijn rekening. Dankzij deze twee goals is hij momenteel onze topscorer in de competitie met vijf doelpunten. De overwinning op ACV was al de achtste overwinning op rij en door deze prachtige serie zijn de rood-zwarten nog in de race voor de eerste periodetitel. Zaterdag is de laatste speelronde die meetelt voor de eerste periode en de winnaar verdient een rechtstreekse plaats in het KNVB bekertoernooi van volgend seizoen. Koploper Spakenburg speelt ’s middags al op eigen veld een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys en zij krijgen dus eerst de kans om de periodetitel te veroveren. De koploper heeft twee punten meer dan De Treffers en bij puntenverlies van Spakenburg kunnen de rood-zwarten met een overwinning beslag leggen op de eerste periodetitel.

Eerdere resultaten

De Treffers en HHC Hardenberg speelden dertien onderlinge wedstrijden. Twaalf keer werd er gestreden om drie punten in een competitieduel en één keer stonden beide ploegen tegenover elkaar in de KNVB beker. Zowel De Treffers en HHC Hardenberg wonnen vijf keer en drie keer werd het gelijk, waardoor de balans dus precies gelijk is. Van de acht wedstrijden op sportpark Zuid werden er vier gewonnen en slechts één verloren door De Treffers. Vorig seizoen speelde De Treffers een van de beste wedstrijden van het seizoen tegen HHC Hardenberg. Na 28 minuten stond het al 3-0 door twee doelpunten van Coen Maertzdorf en één van Jordy Thomassen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een ruime 5-2 overwinning. Wordt het zaterdag weer zo’n spektakelstuk? Graag tot dan!