Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers moet tevreden zijn met gelijkspel

SPORTPARK ZUID – Met een 1-1 gelijkspel tegen HHC Hardenberg kwam er voor De Treffers een eind aan een reeks van overwinningen. Maar met dat gelijkspel kon iedereen wel vrede hebben. Het duel had zaterdagavondbeide kanten op kunnen rollen. Hardenberg, dat na een sterk begin van de competitie wat is teruggezakt, liet zien wel degelijk over een goede ploeg te beschikken. De Treffers had moeite met de felheid, waarmee het door de tegenstanders werd bestookt en dat leidde nog wel eens tot onnauwkeurig spel.

Met een schot van Sander Egbers gaven de gasten uit Hardenberg al direct een eerste waarschuwing af. De bal ging maar net naast. Maar in de 9e minuut al was het wel raak. De Groesbekers permitteerden zich wat te veel nonchalance in de verdediging en dat leidde tot balverlies van Willem den Dekker, waarvan Rob van der Leij met een pegel boven in het doel profiteerde. Het werd een duel met een hoge intensiteit. Direct na het doelpunt werd Jordy Thomassen door Dkidakgelanceerd, maar de Treffersspits kwam een teenlengte te kort om doelman Maats te kunnen passeren. Uw verslaggever moest vol aan de bak: in de tegenaanval voorkwam Niels Kornelis, dat Egbers de 0-2 op zijn naam kon schrijven. Geen 0-2, maar 1-1 werd het. In de twintigste minuut kon OussamaBouyaghlafen slechts ten koste van een overtreding binnen het strafschopgebied gestuit worden. Scheidsrechter De BritoRoque kende de daarvoor passende straf toe en vanaf elf meter schoot Bouyaghlafen zelf de bal met veel overtuiging achter doelman Maats. Azzedine Dkidak was even later dicht bij een voorsprong voor De Treffers, maar zijn schot ging voorlangs. Maar het had net zo goed andersom kunnen gaan: gelukkig kon Niels Kornelis zijn vingertoppen krijgen achter een messcherpe counter van HHC. Gavin Vlijter was na een geslaagde combinatie nog het dichtst bij een doelpunt vlak voor rust. Maats kon met de voet redding brengen. Een blessure van Guus Joppen leidde tot een aantal wisselingen in de Treffersploeg, waarbij Youri Loen in het veld werd gebracht en Ricardo Ippel naar achter schoof. 

In de tweede helft was De Treffers aanvankelijk de sterkere ploeg. Samenspel tussen Hamdi en Vlijter leidde niet tot succes, omdat doelman Maats weer eens in de weg stond. Afstandsschoten van Loen brachten ook niet het beoogde resultaat. Het Treffersoverwicht verdween als sneeuw voor de zon na een klein kwartier. En in de 71e minuut leek dat tot een voorsprong voor HHC te leiden. Gelukkig werd er buitenspel geconstateerd bij het doelpunt van Jesper Drost. Maar daarbij werd wel de kwetsbaarheid in de roodzwarte verdediging aangetoond. Rob van der Leij had zijn tweede van de avond eigenlijk moeten maken, toen hij uit een hoekschop de bal bij de tweede paal voor zijn voeten kreeg. Van dichtbij schoot hij hoog over. Een wilde trap kwam er vijf minuten voor tijd ook op het conto van Gavin Vlijter: toen Torino Hunte vanaf de achterlijn de bal terug legde, was de reactie van Vlijter te onbesuisd. Geheel vrijstaand knalde ook hij hoog over. En dus bleef het bij de 1-1, die de krachtsverhoudingen eigenlijk prima weergaf.

Klik hier voor de samenvatting

Foto’s Jan Peters: