Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – HHC Hardenberg

Aanstaande zaterdag om 18:00 uur gaat voor het eerst sinds 8 maart de bal weer rollen in competitieverband voor De Treffers. HHC Hardenberg eindigde in het vorige, afgebroken, seizoen op de tweede plaats en dus kan de equipe van trainer Jan de Jonge meteen vol aan de bak. De Hardenbergers eindigden afgelopen seizoen met het grootste positieve doelsaldo (+27) van de competitie, wat dus aangeeft dat de kwaliteit zowel voor- als achterin prima op orde was. De selectie is grotendeels intact gebleven en dus is de verwachting dat HHC ook dit seizoen om de bovenste plekken mee zal spelen. Begint De Treffers de competitie voortvarend met een goed resultaat tegen een van de titelkandidaten?  

Nieuwe trainer bij HHC 

De meest opvallende transfer die afgelopen zomer plaatsvond bij HHC Hardenberg was die van trainer Gert-Jan Karsten. De oranjehemden uit het Salland zagen Karsten vertrekken naar het in de hoofdklasse acterende sv Urk. Met Karsten vertrok er een ware succescoach bij HHC Hardenberg. Hij werd in 2016 tussentijdgepromoveerd tot hoofdtrainer en behield de club dat seizoen miraculeus in de Tweede Divisie. Onder leiding van Karsten is HHC de jaren daarna nimmer meer in de problemen gekomen en werden ze zelfs een van de topploegen in de Tweede DivisieAan Bert van Hunenstijn de taak om verder te bouwen met het stevige fundament dat er in Hardenberg ligt.  

Doelpuntrijke voorbereiding 

Wanneer er wordt gekeken naar de resultaten in de voorbereiding, dan voldoet Van Hunenstijn tot nog toe aan zijn taak. De oranjehemden werkten in totaal zeven oefenwedstrijden af en scoorden hierin 30 keer. Met name in de laatste drie oefenwedstrijden maakte HHC veel indruk. Jong FC Twente werd met 9-1 verslagen en derdedivisionist en oude bekende HSC’21 ging met 5-0 over de knie. Afgelopen zaterdag in de generale repetitie voor het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie werd competitiegenoot Spakenburg met 3-1 verslagen. Rob van der Leij en Rick Hemmink verzorgden samen meer dan de helft van de productie tijdens de voorbereiding. Spits Van der Leij scoorde zeven keer en middenvelder Hemmink wist maar liefst negen keer het net te vinden.  

Wie pakt de winst op de eerste speeldag? 

Zowel De Treffers als HHC Hardenberg wisten één keer te winnen tijdens de eerste speelronde in de Tweede Divisie en zullen dus azen om dit seizoen wel af te trappen met een driepunter. Beide ploegen wonnen in het seizoen 2017/2018 en verloren de afgelopen twee seizoenen allebei hun openingswedstrijd. Wanneer de lijn van de eerdere onderlinge ontmoetingen wordt gevolgd, dan lijkt het erop dat een van beide ploegen met een overwinning aan de haal gaat. De Treffers en HHC troffen elkaar tot dusverre negen keer en slechts één keer werd er gelijk gespeeld. Onze rood-zwarte favorieten wonnen vier keer en de oranjegekleurden uit Hardenberg wonnen dus drie keer. De punten werden gedeeld in de laatste onderlinge ontmoeting in speelronde zeven van afgelopen seizoen, de einduitslag was toen 1-1. 

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Luuk Timmer. Vorig seizoen leidde hij acht wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij twintig gele en één (directe) rode kaart uit. 

Begint De Treffers het seizoen goed? Tot zaterdag! 

Ook onze O21 werkt aanstaande zaterdag de eerste competitiewedstrijd af. Om 13:00 uur wordt er op sportpark Zuid afgetrapt tegen De Dijk.