Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – HHC HARDENBERG

Na een uitwedstrijd in de KNVB beker en een uitwedstrijd in de Tweede Divisie, beide resulterend in een overwinning, staat er voor De Treffers dit weekend weer een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander is HHC Hardenberg, zij waren bezig met een serie van vier overwinningen maar verloren de laatste twee wedstrijden. In de KNVB beker werd er na penalty’s verloren van hoofdklasser Achilles Veen en afgelopen zaterdag was Katwijk met 2-1 te sterk voor de oranjehemden.

De Treffers en HHC Hardenberg goed gestart

Afgelopen zaterdag won De Treffers door twee goals van Lowie van Zundert met 2-0 op bezoek bij Quick Boys. Hierdoor klommen de rood-zwarten wederom een plek op de ranglijst en werd de huidige goede serie voortgezet. HHC Hardenberg verloor weliswaar de laatste competitiewedstrijd maar deze ploeg is ook uitermate goed aan het seizoen begonnen, met een derde plaats als gevolg. Wanneer er gekeken wordt naar de voorgaande drie seizoenen in de Tweede Divisie beleven De Treffers en HHC Hardenberg allebei hun beste seizoenstart. De rood-zwarten stonden de laatste drie seizoenen telkens na acht wedstrijden op een minimaal aantal van tien punten en dit aantal is nu na zes wedstrijden al aangetikt. Ook HHC Hardenberg behaalde niet eerder zo vroeg in het seizoen de huidige twaalf punten. In de voorgaande drie seizoenen waren hier respectievelijk acht, zeven en vijftien wedstrijden voor nodig.

Tweede helft op stoom

Waar De Treffers en HHC Hardenberg beide al vroeg in het seizoen goede resultaten behalen, zijn deze ploegen vaak vroeg in de wedstrijden nog niet op stoom. De Treffers scoorde zes van zijn tien doelpunten tot nog toe in het tweede deel van de wedstrijd en topscorer Lowie van Zundert scoorde ook liefst vier van zijn zes goals in de tweede helft. Bij HHC Hardenberg zijn de verschillen nog extremer. Tien van de veertien gescoorde doelpunten van de Hardenbergers vielen in de tweede helft en ook topscorers Rick Hemmink en Rutger Etten schieten met name met scherp in de tweede 45 minuten. Beiden scoorden tot nog toe drie keer, Etten deed dit alleen in de tweede helft en Hemmink scoorde twee keer in de tweede helft.

Alles of niets

De Treffers en HHC Hardenberg stonden in totaal al zeven keer tegenover elkaar en bij deze wedstrijden kon telkens een van de beide ploegen drie punten bijschrijven. De eerste drie ontmoetingen waren allemaal een prooi voor de rood—zwarten en daarna trokken de Hardenbergers drie keer aan het langste eind. De laatste onderlinge wedstrijd resulteerde in een 3-1 overwinning voor De Treffers. Opvallend is dat de rood-zwarten bij alle vier de overwinningen drie keer wisten te scoren en bij de drie nederlagen in totaal slechts één keer het net wisten te vinden.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Sander de Brito Roque. De wedstrijd tussen De Treffers en HHC Hardenberg wordt zijn derde wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. Bij zijn twee eerdere aanstellingen deelde deze leidsman drie gele kaarten uit. Vorig seizoen leidde de Brito Roque zestien wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin gaf hij slechts zes gele en één (directe) rode kaart.

Zet De Treffers zijn goede serie voort? Tot zaterdag!