Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – GVVV

Aanstaande zaterdag speelt De Treffers na een weekend zonder competitievoetbal zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. De tegenstander op sportpark Zuid is GVVV, de huidige nummer elf van de ranglijst. Hoewel er geen officiële wedstrijd stond gepland, werkte de ploeg van Anton Janssen geen geheel wedstrijdvrije week af. Vorige week donderdag kwam Jong NEC op bezoek voor een vriendschappelijk duel en hierin zegevierden de rood-zwarten. Tjeu Langeveld, Aziz Khalouta en Aleksandar Jankovic namen de doelpunten in een 3-1 zege voor hun rekening.

Beide ploegen willen de draad weer oppakken

De Treffers haalde uit de afgelopen twee duels één punt na een gelijkspel tegen Excelsior Maassluis en een nederlaag tegen HHC Hardenberg. Hiervoor waren de rood-zwarten bezig met een alleraardigste serie met drie thuisoverwinningen op rij en tien punten uit vijf wedstrijden. Een overwinning zou dus weer een aanzet kunnen zijn voor een mooie serie. Dit geldt echter ook voor de tegenstander. GVVV verloor zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen maar bleef daarna zeven wedstrijden ongeslagen. De afgelopen twee wedstrijden gingen echter weer verloren op bezoek bij AFC en thuis tegen Katwijk.

Opmerkelijke serie voor GVVV

De ongeslagen serie van zeven wedstrijden die GVVV dit seizoen neerzette is tot dusverre de langste van het seizoen in de Tweede Divisie. Inmiddels zijn de Veenendaalers met een andere, minder positieve, reeks bezig. In alle elf competitiewedstrijden kreeg de ploeg van trainer Niek Oosterlee namelijk een tegengoal. Deze twijfelachtige eer is ook besteed aan de keeper van VVSB. Echter, met de aanstelling van Eric Meijers in Noordwijkerhout zal de keeper aldaar er waarschijnlijk wakkerder van liggen dan de keeper in blauwe dienst, Johan Jansen.

Doelpuntenmachine GVVV

GVVV staat al jaren te boek als een ploeg met een positieve spelopvatting en daarbij gecombineerd veel doelpunten. Dit seizoen kwam het al tot twintig treffers en daarbij draait het wat betreft gescoorde doelpunten ook weer bovenin mee. Jarenlang kwamen de doelpunten in het shirt van GVVV op naam van Dennis van Meegdenburg. In zijn carrière scoorde hij meer dan 250 competitiedoelpunten en hij groeide dan ook uit tot een fenomeen bij de Veenendaalers. Inmiddels is Van Meegdenburg al enkele jaren assistent trainer op sportpark ‘Panhuis’ en ligt zijn erfenis op de schouders van Jeremy de Graaf. Na een lastige start vorig seizoen scoorde deze linksbenige aanvaller toch nog dertien keer voor GVVV en momenteel schoot hij al zeven keer raak. Achter hem scoorde Roy Terschegget ook al vier keer.

Goede bekenden van elkaar

Ondanks dat De Treffers van oudsher een zondagclub is en GVVV altijd onderdeel was van de zaterdagtak, zijn er al vele onderlinge wedstrijden afgewerkt. Voordat De Treffers en GVVV namelijk competitiegenoten werden ontmoetten de beide ploegen elkaar al vaak in oefenduels en zelfs twee keer in het bekertoernooi. In de Tweede Divisie verloren de rood-zwarten de eerste onderlinge wedstrijd maar hierna werd er drie keer gewonnen. In de andere wedstrijden won De Treffers liefst negen keer, werd er één keer gelijk gespeeld en trok GVVV drie maal aan het langste eind.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Sam Dröge. Hiermee zal hij zijn zesde wedstrijd van het seizoen fluiten in de Tweede Divisie. Bij zijn eerdere optredens deelde Dröge dertien gele en twee rode (waarvan één directe) kaarten uit.

Wint De Treffers voor de vierde keer op rij van GVVV? Tot zaterdag!