Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – FC Lisse

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen FC Lisse. De gasten uit de Bollenstreek staan onderaan de ranglijst en verkeren in degradatiegevaar. Om directe degradatie te voorkomen moeten er vier punten ingehaald worden op Kozakken Boys. De Treffers staat nog altijd vijf punten achter op koploper Spakenburg en moet blijven winnen om de titeldroom levend te houden.

Terugblik

FC Lisse sprokkelde in de laatste vijf wedstrijden vier punten bij elkaar. Op eigen veld werd er gewonnen van directe concurrent Kozakken Boys. Daarna waren topploegen Spakenburg en Quick Boys te sterk voor de geel-blauwen. Op bezoek bij GVVV werd er vervolgens knap één punt veroverd, maar afgelopen weekend verloor FC Lisse in de laatste minuut van ADO’20. De hekkensluiter liep hierdoor in de laatste vijf wedstrijden één punt in op Kozakken Boys, maar zag de andere ploegen onderin juist meer afstand nemen. Het wordt hierdoor nog een flink karwei om ook volgend seizoen op Tweede Divisie voetbal op sportpark Ter Specke te bewerkstelligen.

De Treffers is in goeden doen. Na een gelijkspel bij AFC leverden de laatste vier wedstrijden evenzoveel overwinningen op. Afgelopen weekend wonnen de rood-zwarten voor het eerst sinds 2016 op bezoek bij HHC Hardenberg. Gavin Vlijter, Jordy Thomassen en Tim Waterink zorgden voor de doelpunten. De tegengoal van HHC in blessuretijd was slechts voor de statistieken. De laatste vijf wedstrijden leverden slechts drie tegendoelpunten op en dit doet geen enkel team beter. Daarnaast behaalde de ploeg van trainer Frank van Kouwen de meeste punten in de laatste tien wedstrijden. Vol vertrouwen op naar de laatste vijf wedstrijden!

FC Lisse

Vorig seizoen kende FC Lisse een zorgeloos seizoen in de middenmoot. Dit was een verdienstelijk resultaat bij de terugkeer op het hoogste amateurniveau. Vanaf 1989 tot en met 2016 was FC Lisse een stabiele factor in de top van het zaterdagamateurvoetbal en speelde de club ook op het hoogste niveau. In 2008 werd bovendien het algehele amateur kampioenschap binnen gehaald. De Lissenaren behoren hierdoor tot een van de negen amateurclubs in de Tweede Divisie die ooit algeheel amateur kampioen werden.

Bij de invoering van de Tweede Divisie in 2016 kon FC Lisse zich niet scharen tot het select groepje promovendi, waardoor de geel-blauwen op het tweede niveau terecht kwamen. Een jaar later volgde de promotie alsnog, maar het verblijf in de Tweede Divisie bleef toen beperkt toch slechts één seizoen. Via een kampioenschap keerde FC Lisse vorig seizoen dus weer terug bij de absolute topamateurs, maar momenteel zal gevreesd worden voor opnieuw een degradatie.

Het mindere seizoen is te verklaren doordat afgelopen zomer vele ervaren sterkhouders afscheid namen. Ook trainer Raymond Bronkhorst stopte. Assistent-trainer Richard van Heulen werd benoemd tot hoofdtrainer, maar zijn dienstverband duurde niet lang. Hij behaalde met zijn selectie in de eerste acht wedstrijden slechts één punt en daarom werd al vroeg in het seizoen besloten om uit elkaar te gaan. Sjaak Polak nam daarna het roer over en onder zijn leiding werd kortstondig de laatste plaats verlaten, maar de rode lantaarn is inmiddels weer acht weken in handen. Het doelsaldo van FC Lisse laat zien dat de problemen met name in de verdediging liggen, omdat er al 74 goals werden geïncasseerd. In vijf wedstrijden kreeg FC Lisse al vijf of meer doelpunten tegen.

Onderlinge resultaten

De Treffers en FC Lisse speelden pas vijf onderlinge wedstrijden. De onderlinge balans is redelijk gelijk met twee remises, twee overwinningen voor De Treffers en één overwinning voor FC Lisse. Eerder dit seizoen won De Treffers met 0-2 op bezoek bij FC Lisse door een eigen doelpunt en een goal van Oussama Bouyaghlafen. De twee wedstrijden waarin de punten werden gedeeld vonden beide plaats op sportpark Zuid. Vorig seizoen werd het 1-1 en in het seizoen 2017/2018 werd het 3-3. FC Lisse is hierdoor van alle tegenstanders in de competitie de enige club waarvan De Treffers nog nooit een thuiswedstrijd won. Na slechts twee wedstrijden is die statistiek niet zoveel waard, maar het zou toch fijn zijn als deze zaterdag verbroken wordt!

Na afloop van de wedstrijd zorgt de band Summerland voor live muziek in de kantine. De band wordt aangeboden door onze hoofdsponsor Flexteam Nederland. Tot zaterdag!