Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – FC Lienden

Aanstaande zondag speelt De Treffers een thuiswedstrijd tegen FC Lienden, dit is de eerste belangrijke wedstrijd in de komende twee weken. Volgende week gaan de rood-zwarten namelijk op bezoek bij Barendrecht en hiermee staan twee ontmoetingen met lager geklasseerde ploegen op de rol. Goede resultaten zouden De Treffers behoorlijk wat lucht geven en hierdoor zou echt even afstand worden genomen van de onderste plaatsen.

Roerige weken voor FC Lienden

De aanstaande tegenstander van De Treffers verkeert momenteel in zwaar weer. FC Lienden besloot in de winterstop om per direct te stoppen met voetballen op het hoogste amateurniveau maar trainer Hans van der Haar legde zich hier niet bij neer. Onder zijn leiding werd een doorstart gerealiseerd en werden er samenwerkingen gestart met de Nordin Wooter Academy en de Peter Barendse Academy. Daarnaast besloten enkele spelers die de club eerder de rug hadden toegekeerd om de Betuwse club toch trouw te blijven. Hierdoor staat er op dit moment een team dat, objectief gezien, kan worden aangemerkt als een vreemdelingenlegioen en nog niet op elkaar is ingespeeld. Dit getuigt ook van de flinke nederlagen tegen Koninklijke HFC (1-5) en Scheveningen (4-0). In de eerste wedstrijd na de winterstop werd er een punt behaald tegen VVSB.

De Treffers en FC Lienden vaak gelijk opgaand

De afgelopen seizoenen zijn De Treffers en FC Lienden steevast competitiegenoten en dat leverde vaak spannende wedstrijden op. Vanaf het eerste seizoen in de Topklasse gerekend ontmoetten beide ploegen elkaar zeventien keer. Hiervan wist De Treffers vier keer te winnen, won FC Lienden zes keer en werd het liefst zeven keer gelijk. De doelcijfers zijn ook veelzeggend: 24 goals voor en 25 goals tegen voor De Treffers. De rood-zwarten doen het overigens wel beter op het eigen sportpark Zuid dan op bezoek in Lienden. Drie van de vier overwinningen werden namelijk thuis behaald. Bovendien is De Treffers in de Tweede Divisie op eigen grond nog altijd ongeslagen tegen de ploeg uit de Betuwe. Vorig seizoen werd het 2-2 en het jaar daarvoor haalde de ploeg van Anton Janssen flink uit, FC Lienden werd toen met een 4-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Opvallende namen bij FC Lienden

Ondanks dat De Treffers en FC Lienden elkaar door en door horen te kennen zal het voor de rood-zwarte aanhang even wennen zijn wie er aan de aftrap staan in een blauw-wit shirt. Het team dat eerder dit seizoen met 1-1 gelijk speelde tegen De Treffers heeft, als gevolg van de bovengenoemde perikelen, de nodige mutaties ondergaan. Vergeleken met de afgelopen speelronde stonden slechts drie dezelfde spelers in de basis als tijdens de eerdere wedstrijd in Lienden. Enkele opvallende namen die zijn aangesloten bij FC Lienden zijn de ex-Eredivisiespelers Luis Pedro en Serginho Greene. Aanvaller Pedro stond in alle drie de wedstrijden na de winterstop in de basis, Greene is aanstaande zondag voor het eerst speelgerechtigd. De topscorers van FC Lienden van voor de winterstop zijn de club trouw gebleven, Milad Intezar en Michiel Hemmen scoorden beiden vier keer.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Stef Veekamp. Eerder dit seizoen stonden vijf wedstrijden in de Tweede Divisie onder zijn leiding en hierin deelde hij negen gele kaarten uit.

Behaalt De Treffers een welkome zege op FC Lienden? Tot zondag!