Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Excelsior Maassluis

De Treffers speelt in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Excelsior Maassluis. Eerder dit seizoen won de ploeg van Leeroy Echteld door doelpunten van Coen Maertzdorf en Gavin Vlijter met 2-0 van de Tricolores. Op dit moment bezetten de gasten uit Maassluis de elfde plaats op de ranglijst met 22 punten. De ploeg van Dogan Corneille won vijf keer, speelde zeven keer gelijk en verloor zes keer. Boekt De Treffers de tiende thuisoverwinning van dit seizoen?

Vorm

Voor Excelsior Maassluis kwam de winterstop op een goed moment. De laatste vijf wedstrijden behaalden de Rijnmonders slechts twee punten en dat is het minste van alle ploegen in de Tweede Divisie. Er werd gelijk gespeeld tegen Koninklijke HFC en Jong Sparta. Van hekkensluiter OFC, koploper AFC en middenmoter Kozakken Boys werd verloren. In de winterstop trok Excelsior Maassluis net zoals De Treffers, en vele andere competitiegenoten naar de Spaanse zon om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. In Spanje werd Derdedivisionist Sparta Nijkerk met 2-1 verslagen. Terug in Nederland speelden de Tricolores nog een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot Jong Sparta. Ondanks een 2-0 voorsprong verloor Excelsior Maassluis met 2-4. De Treffers won de laatste twee wedstrijden van de competitie niet (1-1 tegen OFC en 2-0 tegen AFC), maar zal alsnog bulken van het zelfvertrouwen na de sensationele bekerwinst van een week geleden op Cambuur. 

Selectie Excelsior Maassluis

Afgelopen zomer keerde Pieter Langedijk terug op sportpark Dijkpolder en dat bleek een schot in de roos. De geboren Maassluizer speelde al in de jeugd voor Excelsior Maassluis en maakte afgelopen zomer de overstap van IJsselmeervogels. Dit seizoen scoorde Langedijk elf keer en daarmee staat hij op eenzame hoogte op de topscorerslijst van de ploeg van Dogan Corneille. Nummer twee in de lijst is notabene centrale verdediger Gabri Urbanus die vier keer scoorde. Verder is de terugkeer van Vincent van den Berg opvallend te noemen. De aanvaller groeide in 13 seizoenen in de eerste selectie uit tot boegbeeld van de club en zette afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan. Van den Berg trad toe tot de technische staf als assistent trainer, maar kwam in november terug op deze beslissing en is weer onderdeel van de selectie. 

Eerdere resultaten

In totaal speelden De Treffers en Excelsior Maassluis tien keer tegen elkaar. Met vier tegen twee overwinningen zijn de statistieken in het voordeel van de rood-zwarten. Vier ontmoetingen eindigden gelijk. Met drie overwinningen op rij op Excelsior Maassluis is De Treffers de laatste seizoenen helemaal in goeden doen tegen de Tricolores.