De Treffers doet zichzelf tekort

SPORTPARK ZUID – De eerste wedstrijd na de hervatting van de competitie is voor De Treffers geen succes geworden. De roodzwarten moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen een toch bepaald niet imponerend Excelsior uit Maassluis. Het was een tumultueuze wedstrijd met drie rode kaarten, die werden verstrekt door een niet sterk overkomende scheidsrechter Cantineau.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging De Treffers in de aanval. Er werd al vroeg druk gezet, maar tot gevaarlijike situaties leidde dat niet. Na een klein kwartier was er een schot van Azzedine Dkidak te noteren, dat een gemakkelijke prooi was voor Excelsior-doelman Tom Boks. Een tien minuten later bleven de Maassluisers met meer geluk dan wijsheid overeind. Van dichtbij stuitte Jordy Thomassen op Boks en vervolgens ging de bal in de rebound via een Excelsior-been naast. Het breekpunt van de wedstrijd vormde de 35e minuut. In een duel om de bal ging Bram Wennekers een potje vrij worstelen met Azzedine Dkidak aan en die deelde van de weeromstuit een klap al of niet raak uit. Dkidak moest er terecht met een rode kaart vanaf, maar vreemd was het, dat Wennekers onbestraft bleef. Toen trainer Leeroy Echteld daar met ongetwijfeld paar lelijke woorden op wees, kreeg ook hij een rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Cantineau. Met een man minder moesten de Groesbekers verder en dat bood Excelsior de gelegenheid om wat meer uit zijn schulp te kruipen. Met resultaat in de 40e minuut. Met een houdbaar lijkend schot verraste Pieter Langedijk doelman Niels Kornelis. Lang konden de Maassluisers niet genieten van de voorsprong. De Treffers ging onvervaard op zoek naar de gelijkmaker en in de dying seconds van de eerste helft lukte dat ook: een vloeiende combinatie werd door Brian Campman met een schuiver via de paal in doel afgerond.

In de tweede helft was ondanks het ongelijke aantal lange tijd sprake van evenwicht zij het, dat Excelsior nog een enorme kans kreeg, toen Langedijk – toch wel de man uit Maassluis, die verantwoordelijk is voor de meeste doelpunten – van afstand de onderkant van de lat raakte en in de rebound Giovanni da Fonseca volledig misschoot. Even later onderscheidde diezelfde Da Fonseca zich ook in negatieve zin, toen hij met zijn voet de enkel van Rick Wouters probeerde te breken. Ook deze keer een terechte rode kaart en dus was het weer 10 tegen 10. De Treffers rook nu weer meer mogelijkheden, maar erkend moet worden, dat de meest gevaarlijke aanvallen toch van de tegenstander afkomstig waren. En dus moest men met het gelijkspel uiteindelijk misschien toch wel tevreden zijn.

Bekijk hieronder foto’s van fotograaf Erich Snijder van ProShots.