Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Excelsior Maassluis

Aanstaande zaterdag neemt De Treffers het op tegen Excelsior Maassluis en dit is een duel met een gouden randje. De tricolores waren namelijk op 1 juni van dit jaar honderd jaar oud en De Treffers is ook aan het toewerken naar zijn honderdjarig jubileum wat gevierd zal worden gedurende heel 2019. Dat wat betreft de feestelijkheden, er zal zaterdag namelijk gewoon gevoetbald worden om drie belangrijke punten. De ploeg van Anton Janssen is opgeklommen naar de zevende plaats en zal deze opmars willen voortzetten. Excelsior Maassluis vindt zichzelf terug op de dertiende plaats en zal het gat met de onderste plaatsen willen vergroten.

Drie overwinningen voor De Treffers, drie nederlagen voor Excelsior Maassluis

Afgelopen zaterdag won De Treffers met 3-1 op bezoek bij VVSB door goals van Sjoerd Ars, Arda Havar en Aleksandar Jankovic. Inclusief de twee thuisoverwinningen hiervoor boekten de rood-zwarten in de laatste vier duels drie zeges en daarmee is De Treffers bezig aan een goede serie. Excelsior Maassluis kent daarentegen een wat mindere periode. De afgelopen drie duels gingen verloren en hiermee gaf het geen passend vervolg aan de winst op regerend kampioen Katwijk.

Succestrainer vertrokken bij Excelsior Maassluis

In de eerste twee seizoenen in de Tweede Divisie loodste Jeroen Rijsdijk Excelsior Maassluis naar een vijfde en zevende plek. In het jaar hiervoor werd in het laatste jaar van de voormalige Topklasse zelfs de algehele amateurtitel behaald. Deze zomer verruilde hij sportpark Dijkpolder voor het Kasteel om trainer te worden van Jong Sparta Rotterdam. De zware erfenis om deze succestrainer op te volgen is op de schouders van Dogan Corneille komen te liggen. Met een dertiende plaats zo vroeg in het seizoen zal er nog geen sprake zijn van paniek in Maassluis, maar feit blijft dat de tricolores tot op heden minder presteren dan in de voorgaande jaren. Deze lagere positie op de ranglijst van Excelsior Maassluis is voornamelijk te herleiden naar het aantal tegengoals. Vorig seizoen werden er met 30 goals de minste tegentreffers van de competitie geïncasseerd. Dit seizoen staat de teller al op het voor Excelsior Maassluis begrippen hoge aantal van vijftien.

Uitblinker Daan Blij

Waar Excelsior Maassluis zich in de voorgaande jaren kenmerkte door het hebben van een hecht collectief zonder een echte uitblinker lijkt dat dit seizoen minder het geval te zijn. Vorig seizoen was de doelpuntenproductie flink verdeeld met zeven spelers die drie keer scoorden, twee spelers die vijf doelpunten maakten en één speler die acht keer het net wist te vinden. Middenvelder Daan Blij was een van de spelers met vijf goals en dit aantal heeft hij dit seizoen al geëvenaard waarmee hij tot dusverre de uitblinker is bij de tricolores. Vincent van den Berg en Stefan Kruithof scoorden beide twee keer dit seizoen.

Revanche op vorig seizoen

Vorig seizoen was Excelsior Maassluis de tegenstander in de laatste thuiswedstrijd van De Treffers en deze ging met 2-1 verloren. De goal van de rood-zwarten kwam op naam van Joris Janssen in de negentigste minuut. Er ligt dan ook een uitgelezen mogelijkheid voor de ploeg van Anton Janssen om te bewijzen dat het flinke stappen heeft gemaakt in vergelijking met het teleurstellende verlopen vorige seizoen. Gezien de vorm van de laatste weken moet dat mogelijk zijn!

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Jerôme Vries en hiermee leidt hij zijn vijfde wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. Bij zijn eerdere aanstellingen deelde Vries veertien gele kaarten en één rode kaart uit.

Wint De Treffers zijn vierde thuiswedstrijd op rij? Tot zaterdag!