Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS HOUDT PUNT OVER AAN STEVIG POTJE

Het lukte De Treffers afgelopen zaterdag niet om de reeks van overwinningen in eigen huis voort te zetten. Integendeel, na een vroege achterstand mochten de roodzwarten zich nog gelukkig prijzen met het gelijkspel, dat werd behaald op een taai Excelsior Maassluis. 

De wedstrijd was amper begonnen, toen het al 0-1 stond. Marouane Afaker kwam vrij en zag uit zijn schot de bal via het lichaam van Pim Balkestein en de paal in het doel belanden, onbereikbaar voor doelman Niels Kornelis. Een lucky goal, maar wel een die het verdere wedstrijdverloop bepaalde. De Treffers moest op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er in de hele eerste helft niet in om grote doelrijpe kansen te creëren. Opwinding ontstond enkel, toen Sjoerd Ars bruut onderuit werd geschoffeld door Sefa Kurt, die blij mocht zijn dat hij daar met een gele kaart van af kwam. Het was so wie so een stevig potje, waarin tegenstanders elkaar niet echt ontzagen.

Na de thee waren de gasten uit Maassluis opnieuw het eerste bij de les. Pim Balkestein moest bij een snelle uitval van Excelsior redding brengen. Vervolgens kwamen de roodzwarten wat beter in de wedstrijd. Frenk Keukens brak op rechts door en via Boy van de Beek kwam de bal terecht bij Koen Maertzdorf. In vrijstaande positie schoot deze over doel. Na een kwartiertje in de tweede helft kwam de gelijkmaker er toch. Vanuit de achterhoede werd Maertzdorf bediend en die kon tot bij het doel oprukken om vervolgens de bal breed te leggen op de mee opgekomen Sjoerd Ars, die het leder voor het binnen tikken had. Aan het oprukken van Koen Maertzdorf hing een sterk buitenspelluchtje, dat aan de overkant van het veld overigens niet meer te ruiken was. Verhitte protesten bij scheidsrechter Vries leverden niets op. Beide ploegen bleven daarna gaan voor de overwinning. Sefa nam de bal ineens op de schoen uit een hoekschop, maar schoot over. En Arda Havar kopte tegendraads over de kruising uit een vrije trap van Boy van de Beek. Havar haalde overigens het einde van de wedstrijd niet. Na een eerdere stevige overtreding, die terecht met geel was bestraft, was nu een licht duwtje voldoende om een tweede gele kaart in ontvangst te nemen. De Treffers moest het dus het laatste kwartier met een man minder doen. Nadat Afaker en Blij voor Maassluis voor spanning hadden gezorgd, was de beste kans nog voor invaller Aleksandar Jankovic aan Trefferszijde. Zijn inzet belandde echter in het zijnet. En dus bleef het bij een al met al gerechtvaardigde 1-1.