Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Barendrecht

Aanstaande dinsdag 6 oktober speelt De Treffers in eigen huis tegen Barendrecht voor een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De laatste competitiewedstrijd van zowel De Treffers als Barendrecht werd afgelast vanwege (vermoedelijke) coronabesmettingen, maar op het moment van schrijven is de verwachting dat deze wedstrijd wel doorgaat. Vorig seizoen won de ploeg van trainer Jan de Jonge in de tweede voorronde van Blauw Geel’38 en werd het een ronde later uitgeschakeld door eredivisionist FC Twente. Waar eindigt het bekeravontuur dit seizoen?

De geschiedenis
Vanaf de oprichting van de zaterdagse Hoofdklasse in 1996 speelde Barendrecht in elf van de veertien seizoenen op het destijds hoogste amateurniveau. In 2010 promoveerde Barendrecht net zoals De Treffers als kampioen naar de nieuw gevormde Topklasse en ook toen de Tweede Divisie werd ingevoerd was Barendrecht present. In totaal kwamen de rood-witten drie seizoenen uit in de Tweede Divisie en hierin waren ze dus zes keer de tegenstander van De Treffers. Drie keer won Barendrecht en twee was De Treffers de sterkste. Eén keer eindigde de wedstrijd onbeslist.

Resultaten Barendrecht
In het vorige afgebroken seizoen eindigde Barendrecht op de zevende plaats in de zaterdagse Derde Divisie. Dit seizoen zijn de Rijnmonders in officiële wedstrijden nog ongeslagen en bezet Barendrecht de vijfde plaats met acht behaalde punten in vier wedstrijden. De eerste wedstrijd van het seizoen werd afgewerkt in de eerste voorronde van de KNVB beker waarin eersteklasser Erp simpel met 5-0 opzij werd gezet en dus een ticket voor de tweede voorronde werd verdiend. In de competitie werd in de eerste twee wedstrijden gelijk gespeeld tegen DOVO en Sparta Nijkerk en werden vervolgens ODIN’59 en Staphorst aan de zegekar gebonden.

Blikvangers
De topscorer van Barendrecht is Ugur Altintas. Deze aanvallende middenvelder is in de competitie met drie goals verantwoordelijk voor de helft van de Barendrechtse doelpuntenproductie. Ook in de bekerwedstrijd tegen Erp pikte Altintas één goal mee. Een andere blikvanger is, niet alleen vanwege zijn lengte, Peter de Lange. De bijna twee meter lange spits met de toepasselijke achternaam scoorde dit seizoen weliswaar pas één keer, maar is al jarenlang een garantie voor goals in de zaterdagse Derde Divisie/voormalige Topklasse Zaterdag. De Lange speelde vanaf 2010 twee jaar bij Barendrecht en droeg vervolgens, telkens twee jaar, het shirt van Capelle, Spakenburg en ASWH om vorig jaar weer terug te keren op sportpark De Bongerd. De Lange is dus bezig aan zijn tiende seizoen in de Derde Divisie Zaterdag/Topklasse Zaterdag en in vijf eerdere seizoenen scoorde hij minimaal tien competitiegoals. In de wedstrijden om de KNVB beker zijn de statistieken nog indrukwekkender. In zeventien wedstrijden scoorde de geboren Barendrechter hij veertien keer. Eén van deze goals scoorde hij in het seizoen 2016/2017 namens ASWH tegen onze rood-zwarte favorieten.

De scheidsrechter aanstaande dinsdag is Wouter Wiersma. De meeste wedstrijden die onder zijn leiding stonden werden afgewerkt in de zondags Derde Divisie. In zes wedstrijden deelde hij acht gele kaarten uit.

De verwachting is dat op de wedstrijddag pas het definitieve bericht gegeven kan worden over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd. Houd hiervoor onze site en sociale media in de gaten.